Kövér vagyok, nem tudok lefogyni! Azzá válsz, amit magadról hiszel. Életmódváltás gondolattréninggel

Biztosan te is hallottál már a vonzás törvényéről, amiben nem feltétlenül kell hinni, enélkül is működik. Hiszem, hogy az élet minden területére érvényes.

Bizonyára a te környezetedben is vannak olyan emberek, akik túlontúl kritikusak önmagukkal szemben.

„Úristen, de kövér vagyok, sosem fogok lefogyni!”

„Undorító a testem!”

„Ramatyul nézek ki…”

A vonzás törvénye szerint azt vonzod a legjobban magadhoz, amire a legtöbbször gondolsz, s ha ezt még megerősítésként rendszeresen ki is mondod, csak idő kérdése, és a valóságban is megtapasztalhatod.

Ez voltaképpen remek dolog is lehetne; ha megtanulod kontrollálni a gondolataidat, elérheted, hogy jobban érezd magad a bőrödben, javíthatod az egészségi állapotodat…

Az Univerzum azonban nem szelektál a jó és rossz gondolatok között csak azért, hogy a pozitív élményeket, tapasztalásokat vonzd be az életedbe.

A negatív gondolatok közül különösen rombolóak a saját magunkról alkotott rossz ideák. Aláássák az önbecsülést. Ha mi nem vagyunk képesek hinni önmagunkban, ki mástól várhatnánk ezt el?

Ha azt mondod: Úristen de kövér vagyok, sosem fogok lefogyni!, azt az üzenetet adod a tudatalattidnak, hogy nincs értelme próbálkozni. Ki fog esni az érdeklődési körödből minden olyan információ, ami segíthet, amivel elindíthatod a változást.

Fordítsd meg a mondatot: Meg tudom csinálni, elérem az általam kitűzött álomsúlyt és formát! Ha erre hangolod magad, és nem a passzivitásra, nyitottá válsz a változásra és felfigyelsz a lehetőségekre.

Ha pozitívan gondolsz a testedre, ha jó üzenetekkel bombázod magad, sokkal könnyebb úton éred el a tested átformálását, az egészséged megőrzését célzó életmódváltást.

A testépítők is szokták ezt alkalmazni; vizualizáld, képzeld el, hogy képes vagy az adott feladatra, még akkor is, ha jelenleg nem tudod végrehajtani. Mint egy filmelőzetest a moziban, lásd lelki szemeid előtt önmagad, amint végrehajtod a gyakorlatot.

Ha szeretnéd visszaszerezni a kontrollt saját tested felett, kezdd el tudatosan használni az elmédet! Pozitív megerősítéseket is kiragaszthatsz az otthonodban, olyan helyeken, ahol gyakran megfordulsz. „Napról napra egyre jobban érzem magam” „Minden nappal egyre karcsúbb és feszesebb vagyok!” A pozitív megerősítések mindig legyenek összhangban azzal, amit akarsz.

smellerkitty

Fotó: Smeller Kitty

Persze mindez nem helyettesíti a megfelelő táplálkozást és a mozgást, de pozitív gondolatokkal nemcsak a bombaformádért, hanem a mentális egészségedért is rengeteget tehetsz. Sejtjeinkre a saját gondolataink vannak a legnagyobb hatással.

Te vagy a főnök. Idézz elő pozitív változást a hangulatodon és érzéseiden azáltal, hogy egy fitt, életvidám mosolygós embernek gondolod magad már most! Hajrá! Pozitív gondolatokkal a kitűzött bombaforma felé!

hirdetés
1 válasz
 1. Lavrik Kornél
  Lavrik Kornél says:

  Kedves Kitty !
  Nem csak tornázni tudsz , hanem az írás is megy neked !
  Jó cikk , nekem tetszett !

  Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =

hirdetés