Élj úgy, mint a macskák: szabadon, kiegyensúlyozottan, öntudatosan, boldogan. Segítő könyv tiniknek

A Macskabölcsesség c. könyv a tiniket szólítja meg, de tinit nevelő felnőttek is hasznosítható ismereteket szerezhetnek belőle.

Remek ötlet, hogy egy életrevaló négylábú, Ziggy macska próbál lelket önteni kamaszokba, az ő életbölcsességei ezerszer érdekesebbek lehetnek, mint a felnőtteké. A kötet alcíme: Gondolkodj és önállósodj úgy, mint a macskád! Várjuk a kiadványt, hátha nekünk, felnőtteknek is jó tippekkel szolgál, hogy könnyebben szót érthessünk a tinédzserekkel. Mert egy graffiti-bölcselet szerint a tinédzserkor arról ismerhető fel a legkönnyebben, hogy a felnőttek – főleg a szülők – kezdenek nehezen kezelhetővé válni… 

A könyvet Stéphane Garnier írta, Novák Petra fordításában olvashatjuk.

Miről szól a könyv?

Ziggy, a háromlábú macska egy francia kisvárosba költözik, ahol összebarátkozik a környéken élő fiatalokkal. A tizennyolc rövidke történetben tizennyolc gyereket ismerhetünk meg, akik sorra kiöntik a szívüket Ziggynek, ő pedig egyszerű, hasznos és bölcs tanácsokat ad a kiskamaszoknak. A gyerekek hamar ráébrednek, milyen értékes a macskabölcsesség: megtudják többek között, hogyan élhetnek boldogabban, miként javíthatnak a barátaikhoz és a családjukhoz fűződő kapcsolataikon, hogyan küzdjék le a szorongást és álljanak ki magukért, valamint hogyan dolgozzanak meg a sikerért. Az üzenet egyszerű: gyerekként is élj úgy, mint a macskák – szabadon, kiegyensúlyozottan, öntudatosan és boldogan.

Stéphane Garnier, a nagy sikerű Macskabölcsesség szerzője legújabb könyvében a 9-13 éves korosztályt szólítja meg, őket hívja közös gondolkodásra és játékra.

A 176 oldalas könyv a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg. Itt rendelhető >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − három =

hirdetés