Ellenállhatatlan keksz: mandulás-csokis pöfeteg
A csokis pöfeteg (Chocolate Crinkle Cookies) lágy tésztájába darált mandulát kevertünk. Így még különlegesebb ez a finom keksz.
Hozzávalók kb. 40 darabhoz
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek kakaópor (20-22% kakaótartalmú)
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg finomliszt
5 dkg darált mandula (Lidl-ben kapható)
csipetnyi só
hempergetéshez (bevonathoz) kb. 3 dkg átszitált porcukor
Elkészítés
Egy nagyobb tálba tesszük a kockára tört csokoládét és a felkockázott vajat, majd kevergetve gőz felett megolvasztjuk, végül hozzákeverjük a két egész tojást és a cukrokat.
Egy másik tálba halmozzuk a lisztet, hozzákeverjük a kakaóport, a darált mandulát, a sütőport és a sót.
A nedves összetevőkhöz keverjük több részletben a lisztes keveréket.
Lágy masszát kapunk. Sütés előtt legalább 1-1,5 óráig tartsuk lefedve a hűtőben.
A kihűtött, hideg masszából vegyünk teáskanálnyi mennyiségeket, a kezünk között formáljunk golyókat, majd hempergessük meg őket átszitált porcukorban.
Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig 160-as hőfokon.
A kekszek forrón még elég lágyak. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd helyezzük a pöfetegeket zárható edénybe.
Fotók: Oss Leos/Pexels & Mesterházy Mónika/eletszepitok.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.