Emberi hanyagságból természet formálta kincsek: formás, színes tengeri üvegek. Kreatív kavicsképek

A tengeri üveg voltaképpen olyan hulladék, amit az óceán és a tenger vet ki magából. Különböző méretű, formájú és színű, opálos, lekerekített, sima felületű képződmény, amire sokan „vadásznak”; van, aki csak lelkesen gyűjti, van, aki felhasználja kreatív célokra, például az ékszerkészítők körében is kedvelt alapanyag. A tengeri üveg nagy része olyan üvegtermékekből származik, amelyek túlélték a használatot és eldobták őket – hajókból, kikötőkben, strandokon, parton stb. Gyöngyszerű formájukat hosszú évek alatt nyerik el.

Hol lelhetők fel? Jellemzően kavicsos vízpartokon, kikötőkben, öblökben és olyan helyeken, ahol a tengeri hordalék egy kupacban gyűlik össze. Ahol kagylót és kavicsot találni, ott nagy valószínűség szerint tengeri üveg is akad.

Kaliforniában található a Glass Beach, ahol rengeteg a tengeri üveg. A terület egyszerű strand volt sokáig, ám az emberek nem nem vigyáztak rá, illegális szemétlerakónak használták. A strandot lezárták, a partot rendbe tették, de a víz rengeteg üvegtörmeléket – üveggyöngyöt – vet ki magából azóta is. Az Üvegpart a színes gyöngyeinek köszönhetően kuriózumnak számít, a kijelölt területen nem is szabad gyűjteni, de akadnak a közelben is gazdag lelőhelyek…

Michelle McGuinness kavicsképekhez használja fel az üveg kavicsokat, minimalista stílusban alkot, kompozíciói épp ettől nagyszerűek. Az USA-ban él, Maine tagállamban; az Atlanti-óceán bőségesen ellátja alapanyaggal… Képei az Esty-n megvásárolhatók.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + egy =

hirdetés