Tejszínes túrókrémes epertorta

Egy finom és látványos torta, nemcsak eperrel, hanem málnával vagy szederrel, de ezek keverékével is elkészíthető.

Hozzávalók

Piskótához

5 tojás szétválasztva

5 púpozott ek porcukor

5 csapott ek finomliszt 

2 ek cukrozatlan kakaópor (20-22% kakaótartalmú)

csipetnyi só

Túrókrémhez

50 dkg túró

250 ml habtejszín

3 ek tejföl

10 dkg cukor

1 tasak vaníliás cukor

1 tasak habfixáló

20 g agar agar por (vagy Zselatin fix)

kb. 30 dkg félbevágott eper, díszítéshez

apróra reszelt étcsokoládé, díszítéshez

Elkészítés

Piskóta: a tojások fehérjét keverőtálba ütjük, a sárgákat egy másik keverőtálba tesszük. A fehérjéhez adunk egy csipet sót, majd kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a porcukrot és fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és az egészet egyneműre keverjük.

A tojáshabot hozzáöntjük és finom mozdulatokkal összekeverjük, közben kanalanként hozzáadjuk a lisztet (a lisztet érdemes átszitálni, levegősebb lesz a tészta). Csomómentesre keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a lágy masszát és előmelegített sütőben 180-as hőfokon 15-20 percig sütjük.

Hagyjuk a tésztát kihűlni.

(A krém elkészíthető akár előző nap is, így a torta összeállításakor könnyebb vele dolgozni.)

A túrót botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot.

A tejszínhez hozzáadjuk a tasak vaníliás cukrot és több részletben a habfixálót. kemény habbá verjük.

A tejszínhabot és a túrókrémet összekeverjük, hozzákeverve a zselatint port vagy az agar agar port.

A krémet felhasználás előtt tartsuk a hűtőben, hogy kissé megdermedjen.

A nagy piskótalapot négy felé osztjuk. (Mi három réget piskótalapot használtunk, az egyiket pohárkrémhez hasznosítottuk.)

A lapokra kenjük a túrókrémet, úgy, hogy a szélekre is bőségesen jusson belőle, így az oldalát félbevágott eperrel díszíthetjük.

A tetejére túrókrém kerül, amit tetszés szerint díszíthetünk gyümülccsel, csokoládéreszelékkel.

A tortát lefedve tartsuk hűtőben fogyasztás előtt legalább 2-3 óráig.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 4 =

hirdetés