Epres-mentás bodzalimonádé

A bodzaszörp alternatívája, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

15-20 bodzaernyő

1 citrom

3 liter víz

1 kk citromsav

15-20 dkg cukor vagy édesítőszer

15 dkg eper

4-5 mentalevél

 

Elkészítés

Nagy befőttes üvegben áztassuk a bodzavirágokat egy napig vízben. Áztatás után töltsük fazékba, ízesítsük cukorral, adjunk hozzá egy kiskanál citromsavat, kezdjük melegíteni. Amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, emeljük ki a vízből a bodzavirágokat, csak pár szirmot hagyjunk a fazékban. Hagyjuk hűlni, s amikor már langyos, tegyük bele az eperdarabokat és a mentaleveleket. Hűtve, jégkockákkal fogyasszuk.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csaak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − 3 =

hirdetés