Epres-mentás bodzalimonádé

hirdetés

A bodzaszörp alternatívája, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

15-20 bodzaernyő

1 citrom

3 liter víz

1 kk citromsav

15-20 dkg cukor vagy édesítőszer

15 dkg eper

4-5 mentalevél

 

Elkészítés

Nagy befőttes üvegben áztassuk a bodzavirágokat egy napig vízben. Áztatás után töltsük fazékba, ízesítsük cukorral, adjunk hozzá egy kiskanál citromsavat, kezdjük melegíteni. Amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, emeljük ki a vízből a bodzavirágokat, csak pár szirmot hagyjunk a fazékban. Hagyjuk hűlni, s amikor már langyos, tegyük bele az eperdarabokat és a mentaleveleket. Hűtve, jégkockákkal fogyasszuk.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csaak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

Készítsünk bodzaszörpöt! | Amit a fekete bodzáról tudni érdemes

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás