Rendőrnő meséi Erdővárosról. Ingyenesen letölthető mobilalkalmazás és színpadi mű készült a bűnmegelőzési mesesorozatból

Van egy csodaszép város fákkal, virágokkal, titkot rejtő barlangokkal és vidáman kanyargó ösvényekkel. A neve Erdőváros. Itt valamennyi bundás, tollas lakó boldogan él együtt. A kicsik játszanak, iskolába járnak, a nagyok pedig igyekeznek megtanítani őket mindenre, ami fontos ahhoz, hogy biztonságban, vidáman élhessenek.

Zabola Zoli százados, Kántor ezredes, Róka Miki, Nyúl Lilla, Medve Matyi, Mókus Marci, Eda Mami, Macska Vanda…néhány karakter Erdővárosból. Diószegi Judit Erdőváros meséi már nemcsak hagyományos könyv változatban, hanem ingyenesen letölthető mobil alkalmazásként is elérhetők. A bűnmegelőzési, interaktív mesesorozat 35 részes. 

Az Erdőváros mesék hősei saját bőrükön tapasztalják meg, hogy az erdő nem csupán mókát és játékot tartogat. Akárcsak az utcán, az erdei ösvényeken is számos veszély leselkedik ránk, sok kellemetlen meglepetés érhet bennünket, ha nem vagyunk résen.

Titkos összeesküvés készülődik, rejtélyes esetek forgatják fel Erdőváros életét. Szerencsére a tanulók mellett állnak gondoskodó tanáraik, szüleik, Zabola Zoli, az erdő rendőre és az egész kapitányság. A nebulók rájuk mindig számíthatnak, ha nem tudják, mi lenne a helyes döntés egy-egy bonyolult élethelyzetben.

Diószegi Judit

A mesekönyvek szerzője, Diószegi Judit – eredetileg biológia-környezetvédelem tanár – a magyarországi rendőrségi bűnmegelőzési képzések reformjának egyik elindítója. Húsz éve dolgozik a rendőrségnél, jelenleg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkárságának kiemelt főreferense. Kreatív, gyakorlatorientált segítséget igyekszik nyújtani a bűnmegelőzésben oktató kollégáinak. Több bűnmegelőzési módszertani kötet társszerzője, szerkesztője, a gyermekvédelem és a prevenció területein végzett kutatások résztvevője.

Leánya, Lili ihlette bűnmegelőzési mesekönyveit, amelyeket sokan szeretnek. 

Az okoseszközökre ingyenesen letölthető applikáció meséi többek között a barátságról, a vagányságról, az önbizalomról, és nem utolsó sorban a rend őrzéséről, valamint a törvények betartásáról szólnak. A mesék végén játékok találhatók. A meséket Koncsek János illusztrálta.

Erdőváros történeteiből látványos színdarab is készült. 2019. tavaszán a Hatszín Teátrum 4 alkalommal szervez ingyenes előadásokat, regisztrált családok és osztályok számára.  Részletek: erdovarosmese.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

hirdetés