Évi túrós pogácsája

Ezt a finom, omlós túrópogácsát azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik nem szeretik a túrót! Élesztővel készül, ezért fontos, hogy hajtogatás után a tésztát langyos helyen – a receptleírásban olvasható módon – pihentessük, így kapunk könnyű tésztát, formás kis pogácsákat.

Hozzávalók

60 dkg liszt ( 10 dkg rétesliszt, 50 dkg finomliszt)

1 kocka margarin

2 teáskanál só

1 kis pohár tejföl

1 kocka élesztő (5 dkg)

2 tojássárgája

15 dkg sajt (trappista)

25 dkg túró

 

Elkészítés

A margarint a lisztes sóval elmorzsoljuk.

A tejfölt, a tojások sárgáját és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a sajtot és a túrót. Összegyúrjuk, kinyújtjuk.

Háromszor hajtogatjuk, közben fél órákra pihentetjük. Tojásfehérjével megkenjük a tetejét. Kiszaggatjuk, meghintjük sajttal vagy maggal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

Babicz Rita

Összeállította: Babicz Rita

 

Ajánló

sajtkeksz4_600_400

Sajtkeksz – tojásmentes recept

sajtoshajtovany2a

Sajtos hajtovány

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 4 =

hirdetés