Évi túrós pogácsája
Ezt a finom, omlós túrópogácsát azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik nem szeretik a túrót! Élesztővel készül, ezért fontos, hogy hajtogatás után a tésztát langyos helyen – a receptleírásban olvasható módon – pihentessük, így kapunk könnyű tésztát, formás kis pogácsákat.
Hozzávalók
60 dkg liszt ( 10 dkg rétesliszt, 50 dkg finomliszt)
1 kocka margarin
2 teáskanál só
1 kis pohár tejföl
1 kocka élesztő (5 dkg)
2 tojássárgája
15 dkg sajt (trappista)
25 dkg túró
Elkészítés
A margarint a lisztes sóval elmorzsoljuk.
A tejfölt, a tojások sárgáját és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a sajtot és a túrót. Összegyúrjuk, kinyújtjuk.
Háromszor hajtogatjuk, közben fél órákra pihentetjük. Tojásfehérjével megkenjük a tetejét. Kiszaggatjuk, meghintjük sajttal vagy maggal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Összeállította: Babicz Rita
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.