Evőeszközök: a konyhánk nélkülözhetetlen kellékei
Annak érdekében, hogy a konyhai tevékenységeket – úgymint a sütést, főzést és az étkezést – gond nélkül, kényelmesen el tudjuk végezni, nélkülözhetetlen a különböző evőeszközök megléte, illetve használata.
Nehezen lehetne teljesnek érezni egy konyhát, ha ezekkel a kiegészítőkkel nem rendelkezne, előbb vagy utóbb ugyanis biztosan problémát okozna a hiányuk. Éppen ezért az egyik legfontosabb feladatunk ezeknek a beszerzése.
Szerencsére ezt minden akadály nélkül megtehetjük, csak annyit kell tennünk, hogy felkeressük a MÖBELIX evőeszköz menüpontját, és kiválasztjuk azokat a termékeket, amikre szükségünk van.
Kés, kanál, villa
Valószínűleg nem mondunk senkinek újat azzal, hogy a kés, kanál, villa a három legalapvetőbb evőeszköznek számít. Ezek többféle méretben is rendelkezésre állnak, hogy mindig az adott ételhez legmegfelelőbb változatot tudjuk használni.
Steakvágó kés
A steak egy manapság meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő húsétel, amit sokan otthon is előszeretettel készítenek el, amikor ebédet főznek a családnak vagy vendégeket várnak.
Az elfogyasztásához célszerű egy speciális kialakítású, kifejezetten steak szeletelésére kifejlesztett kést használni. Ez a steakvágó kés, ami jellemzően hosszú, hegyes pengével rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy könnyen lehessen szeletelni a húst.
Tojáskanál
A főtt tojás egy széles körben kedvelt étel, amit sokan előszeretettel fogyasztanak reggelire. A főzési idő függvényében a tojás lehet lágy (3-4 perces), félkemény (5-7 perces) és kemény (9-12 perces). Az elfogyasztása klasszikus módon a tojás héjából történik annak feltörését követően.
A művelethez érdemes speciális tojáskanalat használni, azt ugyanis kifejezetten a tojás kikanalázására tervezték. Ez általában egy olyan kanál, ami sima, lekerekített szélekkel rendelkezik, így tökéletesen alkalmazkodik a tojáshéj görbe formájához.
Sajtvágó
Nemcsak a tojás, hanem a sajt is egy nagyon kedvelt élelmiszer, amit sokan szívesen fogyasztanak például szendvicsekhez vagy sajttál formájában gyümölcsökkel, esetleg borral. A sajtvágó kés jellemzően laposabb, mint egy hagyományos konyhai kés, ívelt formával rendelkezik, a végén pedig kétfogú villában végződik, melynek segítségével könnyen felvehetjük a tányérról a felvágott sajtszeleteket.
Süteményes villa
A felsorolás nem lehetne teljes a süteményes villa nélkül, ami szintén egy igen gyakran használt evőeszköz típus. Ez rövidebb, mint a sima étkezéshez használt nagyvilla, és nem négy, hanem három ága van.
Látható tehát, hogy nagyon sokféle evőeszközt használhatunk a klasszikus konyhai kés, villa és kanál mellett. Ha mindig az adott ételnek megfelelő eszközöket használjuk, akkor az étkezés garantáltan kényelmes lesz. Csak arra kell figyelnünk, hogy minőségi termékek közül válasszunk, ezeket megtaláljuk a MÖBELIX evőeszköz kínálatában.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.