Fahéjas-szilvás kevert süti

Szilvaszezonban ezt a sütit is érdemes kipróbálni! Őrölt fahéjjal ízesített kevert tészta az alapja, a széltében félbevágott szilva pedig úgy kerül a massza tetejére, hogy a felfelé néző magházba bele tudunk „ültetni” egy-egy nagy szemű fekete mazsolát vagy szilvalekvárt kanalazhatunk bele. Egyszerű praktika, mégis ez teszi különlegessé ezt a kevert sütit. Magas falú, közepes tepsiben és 22 centis tortaformában egyaránt elkészíthető.

Hozzávalók

2 nagy tojás

20 dkg liszt átszitálva (zabpehelyliszttel is elkészíthető)

5 dkg olvasztott, nem forró vaj

fél dl tej

3 púpozott evőkanál porcukor (vagy 3,5-4 ek eritrit)

fél tasak vaníliás cukor (vagy késhegynyi vaníliaőrlemény)

csipetnyi só

2 tk őrölt fahéj

1 tk sütőpor

kb. 20 dkg megmosott, széltében félbevágott kimagozott szilva fahéjas cukorba forgatva

kis maréknyi nagyszemű fekete mazsola (érdemes minőségi mazsolával készíteni) vagy szilvalekvár

Elkészítés

A tojásokat (nem kell szétválasztani), habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral (vagy őrleménnyel), a vajjal.

A többi, száraz összetevőt – lisztet, fahéjat, sütőport, sót – alaposan összekeverjük, majd a tojásos részhez adjuk és alaposan elkeverjük. A végén mehet hozzá a hideg tej.

Közepesen lágy masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt vagy vékonyan kivajazott tepsibe/tortaformába öntünk.

A masszát kirakjuk a félbevágott, fahéjas cukorba forgatott szilvaszemekkel és mazsolát ültetünk a felfelé néző magházba vagy kevés szilvalekvárt kanalazunk rá.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba ajánlott). A süteményt a tepsiben vagy tortaformában hagyjuk kihűlni.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 16 =

hirdetés