Fahéjjal fűszerezett narancsos-csokis keksz
A narancs és a csoki párosítása keksz esetében is tökéletes!
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg cukor
2 egész tojás
15 dkg felkockázott, szobahőmérsékletű vaj
1 mk őrölt fahéj
1 tasak vaníliás cukor
1 bio vagy alaposan megmosott narancs lereszelt héja és kifacsart leve
1 mk szódabikarbóna
csipetnyi só
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Késsel vágjuk apróra vágjuk a csokoládét.
Szitáljuk át a lisztet, keverjük hozzá a szódabikarbónát.
Keverjük krémesre a vajat, adjuk hozzá a cukrokat, a sót, a tojásokat, végül a narancslevet, a lisztet, majd az apróra vágott csokoládét.
Lehetőleg robotgéppel dolgozzunk, így kevés ideig érintkezik a kezünkkel a tészta, ami jót tesz a keksz állagának.
Sütés előtt így is érdemes pihentetni a ruganyos tésztát a hűtőben.
Hűtés után csipkedjünk kb. diónyi darabokat a tésztából, gyors mozdulattal gyúrjunk belőle golyót a két tenyerünk között, majd lapítsuk szét és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben 170-es hőfokon, légkeveréssel süssük 12-15 percig.
A kihűlt kekszeket zárható edényben tároljuk, így napokig megőrzi tökéletes keksz állagát.
Tipp: a nyers megformázott keksztészta jól fagyasztható.
Fotó: Szépítők Magazin / M. M.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.