Cinnamonade. A fahéjszörp receptje a kreatív Draw & Cook receptoldalról

Draw & Cook – ez egy különleges recepteket tartalmazó weboldal neve, ahol az ételeket nem szokványos módon, fotókkal mutatják be, hanem digitalizált rajzokkal, akvarellekkel vagy számítógépes grafikákkal. A holnapon kizárólag recepteket, s ezekhez tartozó (szöveges) illusztrációkat találunk tehetséges hobbi- vagy hivatásos grafikusoktól.

A fahéjszörp receptje kis kitérővel, Tündérsüti gasztroblogját érintve a Draw & Cook oldalról jutott el Andreához. Elkészítette a szörpöt, nagyon elégedett vele. Érdemes kipróbálni!

A fahéjszörp Cinnamonade néven található a Draw & Cook oldalon

A képre kattintva látható nagy méretben. Illusztráció: Katerina Meeerkat

Hozzávalók 1 liter szörphöz

1 liter víz

500 g cukor

8-10 fahéjrúd

8-10 szem szegfűszeg

6-8 szem szegfűbors

1 tk vanília aroma

1 citrom héja

1 csillagánizs

Fotó: Gallov Andrea | Sherpa Konyhája

Fotó: Gallov Andrea | Sherpa Konyhája

Elkészítés

A citrom héját zöldséghámozóval távolítsuk el, majd a hozzávalókkal együtt egy lábasban forraljuk fel és lassú tűzön kb. egy órán át főzzük. Sötétbarna színe lesz.
Hagyjuk kihűlni a lábasban, majd szűrjük le és adagoljuk tiszta üvegbe (vagy kisebb üvegekbe), majd zárjuk le. Hűtőben tároljuk, de Tündérsüti tapasztalata szerint hűtés nélkül is sokáig eláll.

Illusztráció: Nathalie Beauvois. A képre kattintva látható nagy méretben

Fahéjas keksz

Illusztráció: Ana Bošković. A képre kattintva látható nagy méretben

Fahéjas palacsinta

Illusztráció: Molly Steinmetz. A képre kattintva látható nagy méretben

Nyitókép: Dvortygirl Wikipedia

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + tizenhárom =

hirdetés