Mire jók régi farmerek? Angie mutatós neszeszereket, táskákat is varr belőlük!

Napjainkban igen nagy divat lett újrahasznosítani, nálam ez pár évvel ezelőtt csúcsosodott ki egy nagy gardróbtakarítás után. Szakadt, kikopott farmerek álltak halomban, de nem volt szívem kidobni őket. Elkezdtem nézelődni a neten, és sok ötletet találtam a nadrágok, szoknyák metamorfózisához.

Találtam egy elég fura zöld színű kordnadrágot, s akkor a szárában megláttam a Kockásfülű nyulat. Találtam is hozzáillő szabásmintát, s amikor elkészült, rögtön akadt kis gazdája.

A legkézenfekvőbb a farmer táskává alakítása volt

Az elsőt magamnak varrtam, aztán, amikor először mentem vele dolgozni, rögtön jöttek a megrendelések a kolléganőktől. Volt, aki kész elképzeléssel állt elő, de a legtöbb saját tervezés volt. Jártam a turikat, és már direkt a különleges szabású nadrágokat és szoknyákat „mentettem”.

A farmert sokféleképpen lehet hasznosítani

Láttam már patchwork képet, szőnyeget belőle, magam készítettem neszesszert, hátizsákot, tutyit (ld. fotó lent), karácsonyfadíszt és ölelni való gyerekjátékot is farmerből. Táskáim cipzárral záródnak, béléssel készülnek – két belső zsebbel -, a külső oldalát pedig mindig igyekszem egyedire formálni.

hirdetés 

hirdetés 

Egy biztos, soha nem készült két egyforma darab. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki – csak a fantázia szab határt, egyedi táskákat varrhatunk magunk és mások örömére.

Szöveg, fotók: Lévárdi Angelika

 

 

Ajánló

Ne dobjuk ki a régi farmerruhákat! 8 kreatív újrahasznosítási ötlet

Farmerruhák
kreatív újrahasznosítása

Kreatív újrahasznos: dekoratív textilcsokrok Zsuzsától

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennégy + tizenkettő =

hirdetés