Fasírt is süthető sütőzacskóban

A sütőzacskóban megsütött fasírt a tévhittel ellentétben legalább annyira ízletes (ha nem ízletesebb!), mint a bő zsiradékban kisütött változat, és ugyanúgy megpirul, csak nem vesz fel plusz zsiradékot és nem keletkezik háztartási olajhulladék. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

250 g darált marhahús

250 g darált sertéshús

2 egész tojás

1 közepes vöröshagyma apróra vágva

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

1 tk őrölt paprika

1 mk őrölt fűszerkömény

1-2 csipet őrölt Cayenne bors (csípős, elhagyható)

só, fekete bors ízlés szerint

(kevés szárított majorannát, oregánót is tehetünk bele)

2 szikkadt zsemle

kb. 3 dl víz (a zsemle áztatásához – tejben is áztathatjuk a zsemlét)

sütőzacskó

Elkészítés

A darált húsokat villával lazítsuk fel egy keverőtálban és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az egész tojásokat és a fűszereket.

A zsemlét áztassuk a vízbe, majd alaposan facsarjuk ki és adjuk a fűszeres darált húshoz. Kézzel alaposan dolgozzuk össze, míg a massza egyneművé válik.

Formáljunk féltenyérnyi golyókat belőle, lapítsuk ki. A sütőzacskót pár helyen tűvel lyukasszuk ki. A húspogácsákat tegyük sütőzacskóba, zárjuk le és 160-as hőfokon kezdjük sütni.

Kb. 30 perc múlva a hőfokot emeljük 180-ra, a zacskó száját óvatosan (forró!) nyissuk ki és süssük még kb. 10 percig. Aranybarnára pirul.

fasirt2

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Húsmentes falatkák: így készül a cukkinifasírt

Húsmentes falatkák: így készül a cukkinifasírt

Fasírt vörösborosan

Fasírt vörösborosan

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tíz =

hirdetés