Fasírt is süthető sütőzacskóban
A sütőzacskóban megsütött fasírt a tévhittel ellentétben legalább annyira ízletes (ha nem ízletesebb!), mint a bő zsiradékban kisütött változat, és ugyanúgy megpirul, csak nem vesz fel plusz zsiradékot és nem keletkezik háztartási olajhulladék. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
250 g darált marhahús
250 g darált sertéshús
2 egész tojás
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk őrölt paprika
1 mk őrölt fűszerkömény
1-2 csipet őrölt Cayenne bors (csípős, elhagyható)
só, fekete bors ízlés szerint
(kevés szárított majorannát, oregánót is tehetünk bele)
2 szikkadt zsemle
kb. 3 dl víz (a zsemle áztatásához – tejben is áztathatjuk a zsemlét)
sütőzacskó
Elkészítés
A darált húsokat villával lazítsuk fel egy keverőtálban és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az egész tojásokat és a fűszereket.
A zsemlét áztassuk a vízbe, majd alaposan facsarjuk ki és adjuk a fűszeres darált húshoz. Kézzel alaposan dolgozzuk össze, míg a massza egyneművé válik.
Formáljunk féltenyérnyi golyókat belőle, lapítsuk ki. A sütőzacskót pár helyen tűvel lyukasszuk ki. A húspogácsákat tegyük sütőzacskóba, zárjuk le és 160-as hőfokon kezdjük sütni.
Kb. 30 perc múlva a hőfokot emeljük 180-ra, a zacskó száját óvatosan (forró!) nyissuk ki és süssük még kb. 10 percig. Aranybarnára pirul.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.