Fasírt vörösborosan
A legtöbbször főzelék feltétként készítem, de friss kenyérrel, savanyúsággal magában is finom.
Hozzávalók
50 dkg darált hús (marha- és sertéshús vegyesen)
4 szelet száraz kenyér
1 tojás
só
bors
1 kisebb csokor petrezselyem zöld
1 kisebb csokor zöld kapor
1 csapott kanál majoránna
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl száraz vörösbor
kevés zsemlemorzsa
tej
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ahogyan én készítem
Az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a darált húshoz.
A zöldfűszereket apróra vágom, majd a masszához keverem. A tejbe áztatott kenyeret alaposan kinyomkodom, s ezt is masszához adom, majd beleütök egy tojást. Sózom, borsozom, végül hozzáadom a vörösbort, és az egészet jól összedolgozom. Ha szükséges, kevés zsemlemorzsát adok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak.
Sütés előtt legalább fél órát pihentettem hűtőben, majd bő olajban készre sütöm.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.