Fasírt vörösborosan

A legtöbbször főzelék feltétként készítem, de friss kenyérrel, savanyúsággal magában is finom.

Hozzávalók

50 dkg darált hús (marha- és sertéshús vegyesen)

4 szelet száraz kenyér

1 tojás

bors

1 kisebb csokor petrezselyem zöld

1 kisebb csokor zöld kapor

1 csapott kanál majoránna

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 dl száraz vörösbor

kevés zsemlemorzsa

tej

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan én készítem

Az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a darált húshoz.

A zöldfűszereket apróra vágom, majd a masszához keverem. A tejbe áztatott kenyeret alaposan kinyomkodom, s ezt is masszához adom, majd beleütök egy tojást. Sózom, borsozom, végül hozzáadom a vörösbort, és az egészet jól összedolgozom. Ha szükséges, kevés zsemlemorzsát adok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak.

Sütés előtt legalább fél órát pihentettem hűtőben, majd bő olajban készre sütöm.

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =

hirdetés