Fehérboros gombakrémleves (videóval)
A fehérboros gombakrémleves igazi ínyenc fogás ebédre, és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók
2 szeletelt csiperkegomba (Bonduelle)
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség (vagy húsleves) alaplé
friss, apróra vágott vagy szárított tárkony
1 ek kókuszzsír
só ízlés szerint
Opcionális
1 üveg egész csiperkegomba (Bonduelle)
néhány szelet füstölt sajt
1-2 szelet zsemle szeletekre vágva
Elkészítés
A szeletelt gomba levét szűrjük le, és felhevített serpenyőben, kevés kókuszzsíron (vagy olajon) pirítsuk meg.
Adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, pirítsuk össze, majd öntsük fel a fehérborral. Forrásig főzzük.
Öntsük fel zöldség (vagy húsleves) alaplével, és alacsony hőfokon főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha megfőtt, turmixoljuk krémesre, szórjuk meg a tárkonnyal, adjuk hozzá a tejfölt és
A 2 üveg Bonduelle szeletelt gomba levét leszűrjük, majd forró serpenyőben megpirítjuk őket. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, kis dinsztelés után felöntjük 2 dl fehérborral, és lassú tüzön forrásig rotyogtatjuk. Ezt követően felöntjük 2 dl zöldség alaplével, és alacsony hőfokon folytatjuk a főzést, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Később krémesre turmixoljuk az egyveleget, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és a maradék alaplevet. Forraljuk össze, és azonnal tálalható.
Tipp
Az egész csiperkegombáról öntsük le a levet, forró serpenyőben a gombát pirítsuk meg. Felkarikázott zsemlét (a legjobb hozzá a magos zsemle) is pirítsunk hozzá. A pirított zsemlére tegyünk egy szelet sajtot, majd egy gombafejet, ismét sajtot és gombát. Fedő alatt hagyjuk összeolvadni. Dekoratív és nagyon finom a leves mellé.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Nyereményjáték
A Bonduelle és a Russell Hobbs közös nyereményjátékkal készül Anyák Napjára, a sütés-főzést megkönnyítő konyhai kisgépeket lehet nyerni. A nyereményjáték 2016. április 27-én startol, a Bonduelle Facebook oldalán egy 6 kérdésből álló kvíz kérdéseit kell helyesen megválaszolni. Sorsolás hétfőn, 2016. május 2-án.
Részletek a Bonduelle Facebok oldalán >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.