Fehércsokis-kókuszos trüffel

Gasztroajándékként vagy csak úgy. Elegáns, gyorsan elkészíthető, nagyon finom.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

250 g fehér csokoládé

60 ml tejszín

1 tk reszelt citromhéj

kb. 50 g kókuszreszelék + a forgatáshoz

Elkészítés

Vízgőz fölött olvaszd meg a csokoládét, majd egy tálban keverd hozzá a tejszínt és a citrom héját. Add hozzá a kókuszreszeléket, s alaposan dolgozd össze.

Frissen tartó fóliával  lefedve tedd a hűtőbe 3 órára, majd a masszából nedves kézzel formázz kis golyókat és forgasd meg kókuszreszelékben.

Halmozd sütőpapírral bélelt tálba. Tálalásig hűtést igényel.

Fotó, recept: Gallov Andrea, Sherpa Konyhája

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenkettő =

hirdetés