Fejleszt, feltölt, kikapcsol. 365 kreatív nap. Művészeti gyakorlatok kezdőknek és haladóknak

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Sokféle kreatív kiadvánnyal találkoztam már, ám a 365 kreatív nap c. kötet jelenleg mindegyiket lekörözi nálam. Minden napra tartogat rajzos, kreatív gyakorlatot, megunhatatlan.

A 365 kreatív nap olyan inspiráló kiadvány, amely kreativitásra buzdít, és fellobbantja benned a művészetek iránti szenvedélyt – olvasható a fülszövegben. Lorna Scobie illusztrátor, dizájner bevezet a kalligráfia és a tónusozás rejtelmeibe, megismerteti veled a perspektívákat és a portrérajzolás titkait, valamint különböző minták tervezésére bátorít. 

Kinek szól ez a kiadvány? Mindenkinek, aki valami újat akar alkotni.

– Ha szeretnél rajzolni, de nincs időd, vagy túlságosan félénk (netán elfoglalt) vagy, hogy ilyen jellegű órákat vegyél, esetleg fogalmad sincs, hol kellene elkezdeni, akkor ez a könyv neked szól. A munkafüzet afféle haladási naplóként is szolgál a kreatív készségek fejlesztéséhez – írja a szerző a kötet előszavában. Lorna Scobie megpróbálta vegyíteni a különböző feladatokat, így változatos kreatív készségeket fejleszt, és többféle művészeti eszközzel lehet kísérletezni. 

Rengeteg ötletes feladatot tartalmaz a kiadvány, egy kis ízelítő:

A gyakorlatok emellett kiváló stresszoldók is.

– A rajzolás hihetetlenmód kikapcsolja az agyat. Akár tíz perc rajzolgatás vagy színezgetés is kiválóan oldja a napközben felgyülemlett feszültséget. (…) Tekints úgy a kreatív tevékenységre, mint az elmédnek készített habfürdőre: oldja a stresszt, kikapcsol és feltölt. 

A kreatív tevékenységekre fordított idő sosem vész kárba.

A könyv nem tartalmaz szabályokat, csupán javaslatokat.

– Az a nagyszerű a művészetben – írja a szerző -, hogy nincs rossz választás, hiszen itt minden a személyes kifejezésmódról szól.

A kötetbe egy egész évre szóló tevékenységet zsúfolt be Lorna, de nem kötelező egy év alatt teljesíteni a gyakorlatokat. Így ez a kötet sokáig elkísérhet, tartd magadhoz közel!

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lorna Scobie (@lornascobie) által megosztott bejegyzés

Ha szeretnéd megosztani az alkotásaid, használd a #365DaysOfArt hashtaget a közösségi médiában!

A könyv magyar változata az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három + 12 =

hirdetés