Felhívás képzőművészeti ösztöndíjra. Pályázat művészeti pályára készülő fiatalok számára

A Corvin Rajziskola és Művészeti Stúdió hagyományaihoz hűen idén is pályázatot hirdet művészeti pályára készülő fiatalok számára.

A Corvin Rajziskola több mint 20 éves fennállása óta képzőművészek és designerek generációit nevelte ki és indította el pályáján. Rajz, szobrászat, festészet kurzusaikon művészeti egyetemre készülő hallgatóik folyamatos korrektúra mellett, egyéni tanrend alapján sajátíthatják el az alkotási metódusok elméletét és gyakorlatát.

Az alapoktól módszeresen felépített tanrenddel segítik a hallgatóknak egyéni rajzi és festészeti stílusukat megtalálni, hogy később egyedül is megállják a helyüket a képzőművészet és a design világában. Az iskola tanárai tapasztalt művészpedagógusok, szakterületükön kiemelkedő alkotók. 

Képzőművészeti Ösztöndíj pályázatuk célja olyan kimagaslóan tehetséges pályakezdő fiatalok felkutatása és támogatása, akiknek az anyagi helyzete nem teszi lehetővé a művészeti képzéseken való részvételt, így hátrányból indulnak a művészeti egyetemek felvételi vizsgáin.

Három fiatal tehetségnek biztosítanak ingyenes felkészülési lehetőséget rajz, festészet, szobrászat képzésükön, négy hónapon keresztül.

I. ösztöndíj: heti 4 alkalmas rajzbérlet 4 hónapra (október-január) 128 ezer forint értékben

II. ösztöndíj: heti 3 alkalmas rajzbérlet 4 hónapra (október-január) 108 ezer forint értékben

III. ösztöndíj: heti 2 alkalmas rajzbérlet 4 hónapra (október-január) 96 ezer forint értékben

A pályázat kétfordulós.

Az első forduló feltételei: küldd el pályázati anyagodat 2020. szeptember 10-ig a corvinrajziskola@gmail.com e-mail címre, melynek tartalma: önéletrajz, elérhetőségek, motivációs levél, 5 tanulmányrajz, 5 kreatív munka.

A második fordulóba továbbjutó jelentkezőket e-mailben értesítik. A második forduló személyes beszélgetés lesz, 2020. szeptemberében.

A pályázatot képző- és iparművészek és az iskola művésztanáraiból álló zsűri bírálja el. Az ösztöndíjpályázat nyerteseit e-mailben értesítik. A pályázaton való indulás feltétele, hogy a pályázó az elnyerhető díjakat maradéktalanul felhasználja.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 11 =

hirdetés