Olasz alkotótól: realisztikus portrék, csendéletek kavicsra festve

Ernestina Gallina olasz alkotó úgy tekint a kavicsokra, mintha festővásznak lennének, realisztikus stílusban festi meg őket, különleges, életszerű alkotásokat létrehozva.

Ernestina Gallina

Ernestina az Északkelet-Olaszországi Cesenaticóban él – tengerparti településen -, így kaviccsal bőségesen el van látva. 1996 óta foglalkozik kavicsfestéssel. Már gyermekkorában megmutatkozott a kreativitása, szeretett rajzolni, festeni, agyagozni, ám, mint weboldalán írja, iskolai éveiben nem kapott kellő ösztönzést ahhoz, hogy elmélyítse, fejlessze művészi irányultságát, ezért nem folytatott művészeti tanulmányokat. A festésre hobbiként tekintett, olajfestésben és akvarellben egyaránt kipróbálta magát, eleinte főleg csendéleteket, virágokat festett. Később bővült a repertoár az állatokkal.

Nagy szerepe volt ebben annak, hogy 1987-ben Kenyába költözött a családjával, Nairobiban élt 10 évig.

– Az afrikai időszak alatt sok minden átértékelődött bennem, felerősödött bennem a természet és az állatok szeretete, mindez az alkotásaimban is egyre hangsúlyosabban megjelent.

A kezembe akadt egy kötet a kavicsfestésről, s annyira megtetszett, hogy elkezdtem a technikával kísérletezni. A szerelem megmaradt, jó ideje szinte kizárólag kavicsokra festek, különböző méretű és formájú köveket keltek életre. Munkáimat jó néhány kiállításon bemutathattam. Inspiráló és nagy öröm számomra, hogy festett kavicsaim magánlakásokat díszítenek.

Évek óta tart kurzusokat és workshopokat, egyik alapító tagja a kavicsfestők klubjának, a 2003 óta működő Rockpainting Club Italiának.

Ernestina Gallina festett kavicsai

 

Videók az alkotási folyamatról

Macskaportré

Kavicsmedál

Az alkotó weboldala >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − tíz =

hirdetés