Finn karácsonyi csillag (Joulutortu)

A finnek egyik kedvenc karácsonyi édességét roppant egyszerű elkészíteni – nem kell gyúrni, és a töltelékkel sem kell bajlódni. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

500 g fagyasztott vajas leveles tészta

szilvalekvár (kb. 100-150 g)

1 egész tojás

kevés porcukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A fagyasztott leveles tésztát a sütést megelőzően legfeljebb 2-3 órával kiolvasztjuk. A tésztákat enyhén lisztezett munkalapon 1-2 mm vastagra nyújtjuk, majd legalább 5×5 centis, vagy ennél

nagyobb négyzetekre vágjuk. A négyzeteket a sarkainál átlósan bevágjuk és középre hajtjuk és enyhén odanyomkodjuk (ld. fotó).

A csillag középre kanalazzuk a szilvalekvárt, és a tésztát a tojással finoman megkenjük.

Forró, 200°C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Ha kihűlt meghintjük porcukorral és tálaljuk!

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tíz =

hirdetés