Finom káposztasaláta, ahogy mi készítjük
Sokféle recept van káposztasalátához, köztük olyanok, melyek cukrot, tejfölt, majonézt tartalmaznak. Ez a saláta nincs (jelentősen) feldúsítva plusz kalóriával, így diétázók is fogyaszthatják, akár magában is. Behűtve a legjobb!
Hozzávalók 4 személyre
1 közepes fejes káposzta
1 nagyobb sárgarépa
közepes vöröshagyma fele
1/2 mk őrölt fűszerkömény
kevés bors, só
1 tk méz
2-3 ek 10%-os ételecet
fél pohár 3,5% zsírtartalmú natúr joghurt (elhagyható)
Elkészítés
A káposztát aprítógépben vágjuk egészen apróra vagy gyaluljuk le (a négyoldalas reszelő legfinomabb oldalát használva). A meghámozott sárgarépát is gyaluljuk le, majd a vöröshagymát is reszeljük egészen apróra.
Keverjük vagy kézzel forgassuk alaposan össze, adjuk hozzá a fűszereket és a mézet, végül az ecetet.
Tegyük hűtőbe 1-2 órára fogyasztás előtt.
Joghurtot is adhatunk hozzá.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.