Finom káposztasaláta, ahogy mi készítjük

Sokféle recept van káposztasalátához, köztük olyanok, melyek cukrot, tejfölt, majonézt tartalmaznak. Ez a saláta nincs (jelentősen) feldúsítva plusz kalóriával, így diétázók is fogyaszthatják, akár magában is. Behűtve a legjobb!

Hozzávalók 4 személyre

1 közepes fejes káposzta

1 nagyobb sárgarépa

közepes vöröshagyma fele

1/2 mk őrölt fűszerkömény

kevés bors, só

1 tk méz

2-3 ek 10%-os ételecet

fél pohár 3,5% zsírtartalmú natúr joghurt (elhagyható)

Elkészítés

A káposztát aprítógépben vágjuk egészen apróra vagy gyaluljuk le (a négyoldalas reszelő legfinomabb oldalát használva). A meghámozott sárgarépát is gyaluljuk le, majd a vöröshagymát is reszeljük egészen apróra.

Keverjük vagy kézzel forgassuk alaposan össze, adjuk hozzá a fűszereket és a mézet, végül az ecetet.

kaposzta

kaposzta2

kaposzta4

Tegyük hűtőbe 1-2 órára fogyasztás előtt.

Joghurtot is adhatunk hozzá.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Így készül az ezme, a törökök pikáns paradicsomsalátája | Eredeti recept

Így készül az ezme, a törökök pikáns paradicsomsalátája | Eredeti recept

Immunerősítő, emésztést serkentő savanyúság: ecetes gyömbér

Immunerősítő, emésztést serkentő savanyúság: ecetes gyömbér

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − hat =

hirdetés