Finom máktorta. Lisztmentes recept
Nem tartalmaz lisztet, enélkül is tökéletes az íze és az állaga. Bogyós gyümölcsből főzött friss gyümölcsszósszal, gyümölcsízzel vagy vaníliasodóval tálalhatjuk. Vaníliás vagy tejszínes tortakrémmel is megtölthető, a külső oldalait is bevonhatjuk vele.
Hozzávalók
5 tojás szétválasztva
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1, dl hidegen sajtolt dió- vagy mákolaj (napraforgóolaj is jó hozzá)
egy (bio)citrom reszelt héja
fél mk só
10 dkg darált mák
Elkészítés
A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, a végén adjuk hozzá az olajat.
A tojásfehérjét a sóval verjük nagyon kemény habbá.
A darált mákot több részletben keverjük a tojássárgához, adjuk hozzá a citromhéjat, végül több részletben keverjük hozzá a tojáshabot.
A masszát öntsük olajjal vékonyan megkent, sütőpapírral bélelt tortaformába.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 20-25 percig.
Tetejét szórjuk meg porcukorral, szőlőcukorral.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.