Finom máktorta. Lisztmentes recept

Nem tartalmaz lisztet, enélkül is tökéletes az íze és az állaga. Bogyós gyümölcsből főzött friss gyümölcsszósszal, gyümölcsízzel vagy vaníliasodóval tálalhatjuk. Vaníliás vagy tejszínes tortakrémmel is megtölthető, a külső oldalait is bevonhatjuk vele.

Hozzávalók

5 tojás szétválasztva

10 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

1, dl hidegen sajtolt dió- vagy mákolaj (napraforgóolaj is jó hozzá)

egy (bio)citrom reszelt héja

fél mk só

10 dkg darált mák

maktorta_3

maktorta_4

Elkészítés

A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, a végén adjuk hozzá az olajat.

A tojásfehérjét a sóval verjük nagyon kemény habbá.

A darált mákot több részletben keverjük a tojássárgához, adjuk hozzá a citromhéjat, végül több részletben keverjük hozzá a tojáshabot.

A masszát öntsük olajjal vékonyan megkent, sütőpapírral bélelt tortaformába.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 20-25 percig.

Tetejét szórjuk meg porcukorral, szőlőcukorral.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Meggyes-mákos kevert süti

Meggyes-mákos kevert süti

Citrommázas almás-mákos

Citrommázas almás-mákos

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 − egy =

hirdetés