Finom mártogatós vagy szendvicskrém. Céklahummusz gyorsan, egyszerűen

hirdetés

hirdetés

Az igazi hummusz szezámpasztával dúsított csicseriborsókrém, közel-keleti országokban előételként fogyasztják általában pita kenyérrel. Ebbe az ún. céklahummuszba azonban nem csicseriborsó, hanem héj nélküli szikkadt kenyér kerül. Finom mártogatós, kiváló ízesítője a szendvicseknek, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg főtt cékla

25 g szikkadt kenyér héj nélkül (vagy durva őrlésű panírmorzsa)

1 ek római kömény

1 nagy gerezd zúzott fokhagyma

1 ek tahini (szezámkrém)

1 citrom leve

só, őrölt fekete bors ízlés szerint

szezámmag, petrezselyemzöld díszítéshez

Elkészítés

A római köményt serpenyőben megpirítjuk (kb. egy percig), majd amikor már illatozik és kezd barnulni mozsárban vagy fűszerőrlővel összetörjük.

A szikkadt kenyeret apróra tördelve robotgépben morzsává daráljuk. Hozzáadjuk a céklát, a zúzott fokhagymát, a szezámpasztát, a római köményt, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet sűrű krémmé turmixoljuk.

Akkor jó, ha minden ízt érzünk benne – a fűszerek adagolásával lehet kísérletezni.

***

Szezámpasztát házilag is készíthetünk

Hozzávalók

10 dkg szezámkrémpor

3-4 evőkanál olívaolaj

1-2 zúzott fokhagyma

fél dl víz

1 kk só

fél citrom leve

só, bors ízlés szerint

A céklahummusz receptje a Kenyér c. könyvben található

 

Csicseriborsókrém gazdaságosan – így készíthetünk hummuszt házilag!

Télen a legjobb! Borscs, a szláv céklaleves

Kreatívan a konyhában: céklalében pácolt töltött tojás

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás