Finom omlós teasütemény: kurkumás csokis-narancsos sablé

Ezt a kekszet is Márk Szonja receptje ihlette. Kekszek c. kötetéből már megsütöttük a csilis-csokis sablét, ezúttal az aranysárga kurkumás-narancsos sablé alapján készítettük el a saját változatunkat. Néhány hozzávalót megváltoztattunk az eredeti recepthez képest és van, amit el is hagytunk belőle. Nagyon finom, omlós teasüti – tojás nélkül készül.

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz)

Ha a megadott mennyiségből összeállítod a tésztát, a felét a hűtőben pihentetheted akár napokig, sütésig.

25 dkg hideg, felkockázott vaj

10 dkg kristálycukor (porcukrot használtunk)

5 dkg nádcukor

1 alaposan megsikált narancs reszelt héja (ha tudsz, szerezz be hozzá bionarancsot)

29,5 dkg búzafinomliszt

negyed tk só

egy csapott ek kurkuma

(az eredeti receptben 10 dkg kandírozott narancs is szerepel, a miénkből ez kimaradt)

6 dkg 85%-os étcsokoládé apróra törve

4 dkg fehér csokoládé apróra törve 

(az eredeti receptben 10 dkg étcsokoládé szerepel)

hempergetéshez: kristálycukor

(mi vaníliás cukrot használtunk)

Elkészítés

A felkockázott hideg vajat dolgozd össze a cukrokkal és a reszelt narancshéjjal. Gyúrd hozzá a lisztet, a sót és a kurkumát. Ha a tészta összeállt, dolgozd el benne az aprított csokoládét. 

A tésztát vágd ketté, formázz belőle két kb. 4 centi átmérőjű hengert vagy hasábot, csomagold frissen tartó fóliába és tedd a hűtőbe két órára.

A megdermedt tésztát éles késsel szeleteld fel, a kekszeket fektesd sütőpapírral bélelt tepsire.

Előmelegített sütőben 175-ös hőfokon süsd 10-12 percig.

A kekszeket hempergesd meg vaníliás cukorban.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 2 =

hirdetés