Finom piskótaszelet kakaóval, banánnal, csokoládédarabokkal
A piskóta tökéletes választás, ha gyorsan elkészíthető süteményt szeretnél. Egy példa arra, hogy az alaptésztát hogyan „bolondíthatod” meg.
Hozzávalók kis méretű tepsihez vagy tortaformához
4 egész tojás (M vagy L méret)
4 evőkanál átszitált liszt
4 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
késhegynyi vaníliaőrlemény
fél nagyobb kiszerelésű Sport szelet 2-3 milliméteres szeletekre vágva
3-4 kocka étcsokoládé apróra vágva
fél vagy egész banán vékonyra szeletelve (opcionális)
2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor (22-22%-os kakaótartalmú)
(sütőport nem szükséges adni a piskótatésztához, enélkül is szépen megemelkedik)
Elkészítés
A tojásokat válaszd ketté; a sárgáját és a fehérjét is tedd egy-egy keverőtálba.
A tojásfehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá. Akkor jó a hab, ha összeáll, ha megmozdítod a tálat, a hab egyben marad.
A tojássárgákhoz add a cukrot, a vaníliaőrleményt és keverd fehéredésig. Addig keverd, amíg a tojássárgák térfogata keverés közben a triplájára nő.
A tojásfehérjét öntsd hozzá! Szitáld bele a lisztet (ne hagyd ki ezt a fázist, ettől lesz könnyű, levegős a tészta), majd óvatos mozdulatokkal egy keverőlapáttal kevert a masszát csomómentesre, egyneművé. A végén keverd hozzá az apróra vágott étcsokoládét.
Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába a massza felét. A tetejére helyezd a vékonyra szeletelt banánt. A massza maradék részéhez szitáld hozzá a kakaóport, kevés cukrot is adhatsz hozzá.
A kakaós masszával vond be a fehér piskótát. A tetejére szórj szeletelt Sport szeletet (ez a csoki, nagyon jó ízt ad a kevert sütiknek).
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon, légkeverőn süsd kb. 20 percig.
Hagyd kihűlni, szeleteld, majd szórd meg por- vagy szőlőcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.