Finom piskótaszelet kakaóval, banánnal, csokoládédarabokkal

A piskóta tökéletes választás, ha gyorsan elkészíthető süteményt szeretnél. Egy példa arra, hogy az alaptésztát hogyan „bolondíthatod” meg.

 

Hozzávalók kis méretű tepsihez vagy tortaformához

4 egész tojás (M vagy L méret)

4 evőkanál átszitált liszt

4 evőkanál kristálycukor

csipetnyi só

késhegynyi vaníliaőrlemény

fél nagyobb kiszerelésű Sport szelet 2-3 milliméteres szeletekre vágva

3-4 kocka étcsokoládé apróra vágva

fél vagy egész banán vékonyra szeletelve (opcionális)

2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor (22-22%-os kakaótartalmú)

(sütőport nem szükséges adni a piskótatésztához, enélkül is szépen megemelkedik)

Elkészítés

A tojásokat válaszd ketté; a sárgáját és a fehérjét is tedd egy-egy keverőtálba.

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá. Akkor jó a hab, ha összeáll, ha megmozdítod a tálat, a hab egyben marad.

A tojássárgákhoz add a cukrot, a vaníliaőrleményt és keverd fehéredésig. Addig keverd, amíg a tojássárgák térfogata keverés közben a triplájára nő.

A tojásfehérjét öntsd hozzá! Szitáld bele a lisztet (ne hagyd ki ezt a fázist, ettől lesz könnyű, levegős a tészta), majd óvatos mozdulatokkal egy keverőlapáttal kevert a masszát csomómentesre, egyneművé. A végén keverd hozzá az apróra vágott étcsokoládét.

Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába a massza felét. A tetejére helyezd a vékonyra szeletelt banánt. A massza maradék részéhez szitáld hozzá a kakaóport, kevés cukrot is adhatsz hozzá.

A kakaós masszával vond be a fehér piskótát. A tetejére szórj szeletelt Sport szeletet (ez a csoki, nagyon jó ízt ad a kevert sütiknek).

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon, légkeverőn süsd kb. 20 percig. 

Hagyd kihűlni, szeleteld, majd szórd meg por- vagy szőlőcukorral.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − hét =

hirdetés