Finommotorikai készségek, kreativitás, logika fejlesztése játékosan: cuki medálok száraztésztából
A száraztészta ovisok, kisiskolások finommotorikai képességek fejlesztéséhez is bevethető.
Sokféle tésztafajta létezik – főleg az apróbb a levestészták jók gyurmaképekhez vagy mozaiktechnikához, míg az üreges változatokat általában a fűzés gyakorlásához használják, de medálok is készíthetők belőlük. A tészta akrilfestékkel tetszőleges színűre festhető, így ha nedvesség éri, akkor sem nem hagy nyomot a ruházaton. Ezek a bájos figurális medálok Rigatoni tésztából készültek; a kislányok egyen medálokat is készíthetnek maguknak. A festett, megszáradt tésztadarabok ragasztópisztollyal könnyen egymáshoz illeszthetők (ha még kicsik, ebben segítsünk), a szem, száj alkoholos filccel megrajzolható.
Az alábbi képen látható Rigatoni-medál enyhe arcpírt is kapott.
Mit fejleszt?
Kreativitás, koncentráció, egyéni kifejezésmód, ujjak összehangolt, finom mozgása, két kéz koordinációja, logika. Négy éves kortól. (Ha már megértik, hogy nem szabad a szájukba venni.)
Képek forrása: mollymoo
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.