Finommotorikai készségek, kreativitás, logika fejlesztése játékosan: cuki medálok száraztésztából

hirdetés

A száraztészta ovisok, kisiskolások finommotorikai képességek fejlesztéséhez is bevethető.

Sokféle tésztafajta létezik – főleg az apróbb a levestészták jók gyurmaképekhez vagy mozaiktechnikához, míg az üreges változatokat általában a fűzés gyakorlásához használják, de medálok is készíthetők belőlük. A tészta akrilfestékkel tetszőleges színűre festhető, így ha nedvesség éri, akkor sem nem hagy nyomot a ruházaton. Ezek a bájos figurális medálok Rigatoni tésztából készültek; a kislányok egyen medálokat is készíthetnek maguknak. A festett, megszáradt tésztadarabok ragasztópisztollyal könnyen egymáshoz illeszthetők (ha még kicsik, ebben segítsünk), a szem, száj alkoholos filccel megrajzolható.

Az alábbi képen látható Rigatoni-medál enyhe arcpírt is kapott.

Mit fejleszt?

Kreativitás, koncentráció, egyéni kifejezésmód, ujjak összehangolt, finom mozgása, két kéz koordinációja, logika. Négy éves kortól. (Ha már megértik, hogy nem szabad a szájukba venni.)

Képek forrása: mollymoo

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás