Finomságok nyers eperből. Kreatív tálalási ötletek

A zamatos eper frissen a legjobb, használjuk ki az eperszezont, fogyasszunk nyersen minél többet belőle. Tehetjük müzlibe, palacsintába, smoothie-t, pohárdesszertet is készíthetünk belőle. Összegyűjtöttünk néhány frappáns megoldást – sok mindent ki lehet hozni a friss eperből.

Pudinggal töltött negyedelt eperszemek

Fotó: food2man.info

Mascarponéval vagy tejszínabbal is megtölthetjük a negyedelt epreket

Fotó: food2man.info

Epernyárs – az olvadt csokiba mártott epert megforgathatjuk darált pisztáciában

Fotó: food2man.info

Katicabogár (tojáshab v. olvasztott fehér csoki, étcsoki szükséges hozzá)

Fotó: www.partyideasuk.co.uk

Pezsgőben áztatott eper – átveszik egymás ízeit

Fotó: www.smartschoolhouse.com

Csokival töltött eperbonbon

Fotó: www.monicasofia.pt

Olvasztott csokiba mártva

Kétféle csokit is használhatunk, így még dekoratívabb

Csokoládés szívdesszert eperből

Fotó: recipi.net

Jégkocka tartóba kanalazunk olvasztott csokit, majd tegyünk bele egy-egy epret

Fotó: Spoon University

Tortadíszítéshez

Müzlibe

Mentás eperturmix

Pohárdesszert – eperturmix pudinggal kombinálva

Smoothie – növényi tejből (kókusz- vagy mandulatej) érdemes készíteni

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenhárom =

hirdetés