Finomságok zöld teaporból: Matcha keksz és latte

A porrá őrölt Matcha tea sütéshez is felhasználható, dúsíthatjuk a piskótatésztát vele, szép zöldre színezi, de kekszhez is kiváló, házi fagyihoz is felhasználható. Sőt, tej alapú italt is készíthetünk belőle.

 

Matcha keksz

Hozzávalók kb. 25-30 darabhoz

30 dkg liszt

1 tk sütőpor a lisztben elkeverve

15 dkg felkockázott hideg vaj

10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)

2 egész tojás

1 púpozott ek Matcha tea

apróra vágott pisztácia (elhagyható)

Elkészítés

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal jól dolgozzuk össze, majd a tésztát folpackba csomagolva tegyük kis időre a hűtőbe. 

Hűtés után enyhén lisztezett felületen formáljunk belőle 4-5 centi átmérőjű hengert és éles késsel vágjunk kb. 1 centis szeleteket belőle. Sorakoztassuk a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokon előmelegített sütőben süssük 12-15 percig. 

Matcha latte

Hozzávalók

3 dl tej

1 dl tejszín

1 tk Matcha tea

méz ízlés szerint

Elkészítés

A tejet, a tejszínt öntsük össze, melegítsük fel, adjuk hozzá a Matcha port és melegítés közben habosítsuk tejhabosítóval. Végül keverjük hozzá a mézet. A tetejére csorgassunk kevés tejszínt.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

hirdetés