Finomságok zöld teaporból: Matcha keksz és latte
A porrá őrölt Matcha tea sütéshez is felhasználható, dúsíthatjuk a piskótatésztát vele, szép zöldre színezi, de kekszhez is kiváló, házi fagyihoz is felhasználható. Sőt, tej alapú italt is készíthetünk belőle.
Matcha keksz
Hozzávalók kb. 25-30 darabhoz
30 dkg liszt
1 tk sütőpor a lisztben elkeverve
15 dkg felkockázott hideg vaj
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
2 egész tojás
1 púpozott ek Matcha tea
apróra vágott pisztácia (elhagyható)
Elkészítés
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal jól dolgozzuk össze, majd a tésztát folpackba csomagolva tegyük kis időre a hűtőbe.
Hűtés után enyhén lisztezett felületen formáljunk belőle 4-5 centi átmérőjű hengert és éles késsel vágjunk kb. 1 centis szeleteket belőle. Sorakoztassuk a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokon előmelegített sütőben süssük 12-15 percig.
Matcha latte
Hozzávalók
3 dl tej
1 dl tejszín
1 tk Matcha tea
méz ízlés szerint
Elkészítés
A tejet, a tejszínt öntsük össze, melegítsük fel, adjuk hozzá a Matcha port és melegítés közben habosítsuk tejhabosítóval. Végül keverjük hozzá a mézet. A tetejére csorgassunk kevés tejszínt.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.