Fokhagymás, parmezános sült karfiolszeletek
Ízletes, egészséges és alacsony kalóriatartalmú étel, amit körettel (rizs, bulgur, steak burgonya stb.) is kínálhatunk főétkezésnél. Könnyű vacsorának is tökéletes!
Hozzávalók
1 fej karfiol
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál őrölt paprika
5 dkg reszelt parmezán sajt
maréknyi apróra vágott friss petrezselyem (szóráshoz)
citromszeletek (a tálaláshoz, de el is hagyható)
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő magas hőfokon (200 °C).
Távolítsuk el a karfiol külső leveleit, és vágjuk le a szárát. Szeleteljük fel ujjnyi (kb. 1,5 centi) vastagságú szeletekre.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a fekete borsot és az őrölt paprikát.
Kejnük meg a karfiolszeletek mindkét oldalát a fokhagymás olajkeverékkel, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Magas hőfokon süssük 15 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket. Szórjuk meg parmezán sajttal, és süssük további 10-12 percig, amíg aranyszínű és puha nem lesz.
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel, és citromszeletet is tehetünk mellé.
Air fryerben is elkészíthető.
Nyitókép: Max Bonda/Pexels
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.