Folyékony tiramisu. Két perc és kész: vietnami tojáshabos kávé

hirdetés

Ezt a tojáshabos kávét Vietnamban fogyasztják előszeretettel, de világszerte ismerik. Cukrozott, habosított friss tojássárgája képezi a pasztell sárga habot a tetején. Szokatlannak tűnhet, de aki kóstolt már cukrozott tojássárgát, el tudja képzelni az ízét. Nagyon finom!

Hozzávalók

egy adag presszókávé 

1 tojássárgája

2 ek sűrített tej

cukrozatlan kakaópor

A friss (!) tojássárgáját tejhabosítóval habosítsd krémesre, a végén keverd hozzá a sűrített tejet, keverd egyneművé. A kávét öntsd üvegpohárba és kanalazd rá a habot. A tetejét hintsd meg cukrozatlan kakaóval.

Tapasztalataink: a kávén nem érződik a tojás íze, nagyon finom, krémes állagot kap, ha összekevered, de a habot le is kanalazhatod a tetejéről. Nagyobb teljesítményű tejhabosítóval tudod csak habosítani a sűrű tojássárgát, ha biztosra szeretnél menni, használj gépi habverőt.

***

Ha szereted a kávékülönlegességeket, a Kávé a világ körül c. kiadványban számos receptváltozatot találsz a világ több pontjáról. A kötet a Napraforgó Kiadó Formás szakácskönyvek sorozatának része, ajándéknak is tökéletes.

Itt rendelheted meg >>

Nyitókép: RunAwayRice

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás