Folyékony tiramisu. Két perc és kész: vietnami tojáshabos kávé
Ezt a tojáshabos kávét Vietnamban fogyasztják előszeretettel, de világszerte ismerik. Cukrozott, habosított friss tojássárgája képezi a pasztell sárga habot a tetején. Szokatlannak tűnhet, de aki kóstolt már cukrozott tojássárgát, el tudja képzelni az ízét. Nagyon finom!
Hozzávalók
egy adag presszókávé
1 tojássárgája
2 ek sűrített tej
cukrozatlan kakaópor
A friss (!) tojássárgáját tejhabosítóval habosítsd krémesre, a végén keverd hozzá a sűrített tejet, keverd egyneművé. A kávét öntsd üvegpohárba és kanalazd rá a habot. A tetejét hintsd meg cukrozatlan kakaóval.
Tapasztalataink: a kávén nem érződik a tojás íze, nagyon finom, krémes állagot kap, ha összekevered, de a habot le is kanalazhatod a tetejéről. Nagyobb teljesítményű tejhabosítóval tudod csak habosítani a sűrű tojássárgát, ha biztosra szeretnél menni, használj gépi habverőt.
***
Ha szereted a kávékülönlegességeket, a Kávé a világ körül c. kiadványban számos receptváltozatot találsz a világ több pontjáról. A kötet a Napraforgó Kiadó Formás szakácskönyvek sorozatának része, ajándéknak is tökéletes.
Nyitókép: RunAwayRice
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.