Folyékony tiramisu. Két perc és kész: vietnami tojáshabos kávé

Ezt a tojáshabos kávét Vietnamban fogyasztják előszeretettel, de világszerte ismerik. Cukrozott, habosított friss tojássárgája képezi a pasztell sárga habot a tetején. Szokatlannak tűnhet, de aki kóstolt már cukrozott tojássárgát, el tudja képzelni az ízét. Nagyon finom!

Hozzávalók

egy adag presszókávé 

1 tojássárgája

2 ek sűrített tej

cukrozatlan kakaópor

A friss (!) tojássárgáját tejhabosítóval habosítsd krémesre, a végén keverd hozzá a sűrített tejet, keverd egyneművé. A kávét öntsd üvegpohárba és kanalazd rá a habot. A tetejét hintsd meg cukrozatlan kakaóval.

Tapasztalataink: a kávén nem érződik a tojás íze, nagyon finom, krémes állagot kap, ha összekevered, de a habot le is kanalazhatod a tetejéről. Nagyobb teljesítményű tejhabosítóval tudod csak habosítani a sűrű tojássárgát, ha biztosra szeretnél menni, használj gépi habverőt.

***

Ha szereted a kávékülönlegességeket, a Kávé a világ körül c. kiadványban számos receptváltozatot találsz a világ több pontjáról. A kötet a Napraforgó Kiadó Formás szakácskönyvek sorozatának része, ajándéknak is tökéletes.

Itt rendelheted meg >>

Nyitókép: RunAwayRice

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 2 =

hirdetés