Fűszeres gyümölcslé gyerekeknek, forralt bor felnőtteknek
A hideg idő beköszöntével finom melegítő italokkal enyhíthetjük hidegérzetünket. Forralt bort alkoholmentes változatban is készíthetünk.
Fűszeres gyümölcslé gyerekeknek – szerkesztőnk bevált receptje
Hozzávalók
2 l piros szőlőlé
1 evőkanál méz (csak az íze kedvéért, mert a szőlőlé is édes)
2 teáskanál őrölt fahéj
5-6 szem szegfűbors
5-6 szem szegfűszeg
1-2 csillagánizs, vagy őrülve késhegynyi
3-4 citromkarika
Elkészítés
Egy fazékban összekeverjük a szőlőlevet, a fahéjt, szegfűborsot és szegfűszeget, majd hozzáadjuk a citromkarikákat és a mézet és feltesszük főni. Nem kell felforralni, csak jól megmelegíteni; így a kicsik is élvezhetik az ízvilágot, akárcsak a nagyok.
Készíthetjük szőlő- és almalé keverékével is.
Forralt bor, felnőtteknek
Hozzávalók
1 liter vörösbor
8 dkg cukor
1 rúd fahéj
5 szegfűszeg
két szegfűbors
1 kisebb citrom héja
Elkészítés
A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (a forralt bort nevével ellentétben nem szabad forralni!). Rakhatunk bele aszalt gyümölcsöket, vagy megbolondíthatjuk egy kis chilivel.
A forralt borhoz nincs pontos recept, mindenki másként ízesíti, ízlés szerint minden hozzávalóból lehet többet-kevesebbet belerakni. Készíthetjük naranccsal, citrommal, cukorral, mézzel, lehet pikáns vagy gyümölcsös.
Szerkesztőnk ajánlata: forralt fehér- és vörösbor
Hozzávalók
1 liter vörösbor, 1 liter fehérbor
Forraljuk össze a kétféle bort narancs- és citromkarikákkal, 10 szegfűszeggel, fahéjjal, gyömbérrel, 3-4 evőkanál cukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.