Franciasaláta főtt tojással gazdagítva
A franciasalátát főtt tojással még kiadósabbá tehetjük.
Hozzávalók 4 személyre
Hozzávalók
3 szál főtt sárgarépa felkockázva
3 szál főtt petrezselyemgyökér felkockázva
3 nagyobb meghámozott főtt burgonya felkockázva
1/2 főtt zellergumó felkockázva
kb. 2 dl zöldborsó főzve vagy párolva (konzerv is lehet)
3 főtt tojás karikára vágva vagy felkockázva
3-4 csemege uborka felkockázva
2 hámozott alma felkockázva
1 kis dobozos tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1-2 tk édes mustár
só, bors
Elkészítés
A puhára főtt zöldségeket kockázzuk fel egyforma méretűre (a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellergumót tegyük fel előbb főni, később adjuk hozzá a burgonyát – a legjobb, ha húslevesben főzzük). A felkockázott zöldségeket keverjük össze a borsóval, a kockára vágott almával, uborkával, a tojásokkal.
Egy doboz tejfölt keverjük ki egy kis tubus majonézzel és édes mustárral, majd forgassuk a zöldségekhez.
A salátát tálalás előtt legalább fél napra tegyük a hűtőbe. Snidlinggel, petrezselyemzölddel, felkarikázott retekkel díszíthetjük.
Francia majonéz házilag
Hozzávalók
2 tojássárgája, 2 dl olaj, 1-1 csapott kiskanál mustár és porcukor, csipet só, pár csepp citromlé
Elkészítés
A tojássárgához cseppenként, habverővel hozzákeverjük az olajat. Addig keverjük, amíg ki nem fehéredik, és sűrű nem lesz. Ezután adjuk hozzá a többi ízesítőt. Tegyük legalább 2 órára hűtőbe. Ez a mennyiség egy nagy tubus majonéznek felel meg.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Kapcsolódó összeállítások
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.