Frappe di Carnevale, az olaszok eszméletlenül finom fehérboros farsangi fánkja

hirdetés

A Frappe di Carnevale az olaszok különleges farsangi fánkja egész évben kapható számos olasz cukrászdában. Jellegében hasonlít a nálunk ismert csörögefánkhoz; élesztő nélkül készül, a tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtják, s így sütik ki forró olajban. Porcukorral hintik meg – roppanós, nagyon finom édesség. A tészta gyorsan összeállítható, a titka a nyújtásban rejlik, egyben ez adja a nehézséget is. A tökéletes fánkot tésztagéppel nyújtják hajszálvékonyra, a fotón látható változat profi olasz cukrászok munkája.)

Fotó: Vincenzos Plate

Hozzávalók

50 dkg finomliszt

1 tojássárgája

1 dl napraforgó étolaj

2,5 dl félédes vagy édes fehérbor

csipetnyi só

csipetnyi cukor (a tésztának nem kell édesnek lennie)

sütéshez étolaj

szóráshoz porcukor

Elkészítés

A tésztát halmozd a munkafelületre, közepén alakíts ki mélyedést, tedd bele a tojássárgáját, villával lazítsd fel, majd add hozzá a napraforgóolajat, a sót, a cukrot és kezdd a liszttel összedolgozni, közben öntsd hozzá két részletben a fehérbort.

Alaposan gyúrd össze – ruganyos, közepesen kemény tésztát kapsz (ha túl keménynek tűnik, fehér borral lazítható).

Az enyhén lisztezett felületre helyezett kigyúrt tésztát egy nagy tállal fedd le, hogy ne érje levegő, s pihentesd kb. egy órán át.

Pihentetés után jöhet a tészta nyújtása. Használhatsz hozzá tésztagépet, de sodrófával is dolgozhatsz. A tésztát nyújtsd 2-3 milliméteresre, majd derelyevágóval vágj belőle 2-3 centi széles csíkokat.

Felhevített olajban kevesebb mint egy percig süsd.

Konyhai lapát segítségével emeld ki az olajból a megsült fánkot, helyezd konyhai papírtörlőre, ami a felesleges olajat felszívja, majd tedd át egy nagyobb tálba és hintsd meg porcukorral.

Az alábbi olasz nyelvű videón látható a készítési folyamat

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás