Egy kis zöld: így készíthetsz fűfejet házilag!

Fűfejként él a köztudatban a házilag egyszerűen kivitelezhető vicces figura. Haját ollóval bármilyen fazonra nyeshetjük, miután kinőtt. A dús hajat fűmagok szolgáltatják – persze rendszeresen locsolni kell -, a fej harisnyából alakítható ki, és tetszés szerint dekorálható.

Fűfejjel felnőttek is meglephetik egymást, a gyerekek számára pedig kifejezetten ajánlott elkészíteni. Kiváló fejlesztő játék: már a fej kialakításában is tevékenyen részt vehetnek, aztán pedig rájuk bízhatjuk a gondozását, a búza- vagy fűmagokat naponta öntözni kell ahhoz, hogy a figurák haja kinőjön. Aztán pedig az ollóval már jól bánó gyerekekre bízhatjuk a frizura kialakítását.

Mire lesz szükség az elkészítéséhez? 

fűrészpor 

búza- vagy fű vetőmag

20-30 den finomságú harisnya

virágcserép

olló, cérna

Az arcrészek kialakításához: szemöldökhöz filc, a szájhoz zsenília drót vagy filc, a szemekhez gombok vagy 3D-s szemes matrica 

Kivitelezése

 

Fotó: www.gardenerscottage.com

A harisnyából akkora darabot vágjunk le, amekkora fejet szeretnénk kapni, a lényeg, hogy szépen illeszkedjen a virágcserépbe. Tizenöt-20 centi az ideális méret. A harisnya egyik végére kössünk csomót, majd fordítsuk ki. A harisnyába szórjunk maréknyi búza- vagy fűmagot, majd tömjük ki fűrészporral, vagy földdel. A harisnya másik végére is kössünk csomót, vagy varrjuk le jó szorosan.

Alakítsuk ki az orrot: 2-3 centis részt csípjünk ki harisnyástól a fejből, tekerjük meg, és kössünk rá cérnát. Füleket hasonló módon készíthetünk azzal a különbséggel, hogy a labdából kicsípett részt 2-3 centi hosszan varrjuk le. A szemeket kialakíthatjuk gombokból, a száj készülhet filcből, zsenília drótból, fantázia – és alapanyag – kérdése, mit hozunk ki az alapfigurából.

 

A fejet állítsuk virágcserépbe, tegyük világos helyre és naponta spricceljünk rá vizet. Pár nap múlva elkezdenek kibújni a zsenge fűszálak, 2 hét múlva már sűrű zöld haj borítja a harisnyafejet. Ollóval tetszés szerint formázható a fűfej frizurája, rendszeres fazonigazítást igényel.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc − öt =

hirdetés