Milyen (ne) legyen a fürdőszoba és a mellékhelyiség? | Harmóniateremtés Feng Shui-jal 12.

Elérkeztünk Harmóniateremtés Feng Shui-jal c. sorozatunk befejező részéhez. A lakás helyiségeit a Feng Shui alapján bemutató sorozatban Halzer Dorottya okl. Feng Shui konzultás volt a segítségünkre; a térrendezés ősi művészetéről, tudományáról természetesen a továbbiakban is készítünk összeállításokat. A sorozat 12. részben a mellékhelyiségekről és a fürdőszobáról összegzi a főbb tudnivalókat a szakértő.

Fotó: feng shui by fish girl

A vécé elhelyezkedése azt mutatja, hogy mely életterület a legproblémásabb számunkra, mivel vannak a legmélyebb, belső lelki problémáink. Ez a probléma gyökere, mely sokszor más életterületeket is áthat. Az legszerencsétlenebb elrendezés egyike, ha a vécé az 5. középpontban található, mert ezzel minden életterület sérül, lelkileg nincs ép pontja életünknek.

Az ilyen otthonokban élők azt tapasztalhatják meg, hogy nincs olyan része a mindennapjaiknak, ahol ne nehézségeket, problémákat élnének meg, hiszen itt nem egyetlen életterület jelzi az ősproblémát, hanem valamennyi. Orvoslásának egyetlen módja a vécé áthelyezése vagy a lakhelyváltoztatás.

A könyvek klasszikus tanácsa, hogy hajtsuk le a vécé fedelét, mert különben elúszik a jólétünk. Ez a 4. gazdagság, siker területre vonatkozó megállapítás. Természetesen, a többi életterületen is kedvező, ha ügyelünk erre az apró mozdulatra, hiszen minden életterületen más és más kedvező dolgot engedünk elúszni, ha nem hajtjuk le a tetőt.

A vécét tilos belülről dekorálni! Ugyan sok könyv tanácsolja, hogy helyezzünk szélcsengőt, DNS spirált és más szimbólumokat a mellékhelyiségbe, hogy energetizáljuk ezáltal. Ez lelkileg azt jelenti, hogy még inkább felszítjuk lelki ősproblémánkat, szinte erényt kovácsolunk belőle.

Sok helyen a vécé és a fürdő egy helyiségbe kerül. Ez problémás, mert más- más szerepet töltenek be, éppen ezért jó, ha elkülönülnek. Amennyiben ez kivitelezhetetlen, akkor az egy légtéren belül próbáljuk meg elválasztani a két eltérő funkciót. Jó megoldás, ha kis falat húzunk vagy zuhanyfüggönnyel osztjuk meg a teret.

 

Fürdőszoba: egyszerűség, szépség, célszerűség

A fürdő, attól függően, hogy mely életterületen található, jelzi számunkra, hogy mi az, amitől leginkább meg kell tisztítanunk magunkat, amivel a legerősebben ártunk önmagunknak. „Testedet tartsd tisztán, de el ne kényeztesd. Hordj egyszerű ruhát, de a szépség róla ne hiányozzon”- fogalmazta meg gondolatait, a geometriai tételéről jól ismert, Pithagorasz (Kr.e. 580-500). Ezzel szinte ugyanazon elveket vallja, mint a Feng Shui évezredes tudományának követői: egyszerűség, szépség és célszerűség.

Fürdőszobáink mára a luxus tárházává váltak: jacuzzi, hatalmas hifi berendezés, tévé, bárpult és egyéb kényelmi eszközök. Ezek azt jelképezik, hogy mai korunk embere a maga feladataival való szembenézés és megtisztulás helyett a tudatát alkohollal tompítja, önálló gondolkodását pedig a média kreálta álvalósággal iktatja ki.

Amikor puritánabb a fürdő belső kialakítása, akkor nagyobb a készség, hogy szembesüljünk magunkkal és merjünk aktívan cselekedni, változtatni. A fürdő dekorálása egyenértékű a vécére vonatkozó megállapításokkal. Erényt csinálunk abból, amitől meg kéne tisztulnunk és ez hosszú távon nem túl szerencsés. Elegendő, ha az életterület színei szerint választunk csempét, törölközőket, fogkefe tartót és egyéb valóban szükséges kellékeket.

Ma a fürdőszobák túlhangsúlyozása utal arra is, hogy a közgondolkodás az embert materiálisan a testével azonosítja, a szépséget csak a fiatal, szinte abnormálisan sovány testben kultiválja. Ettől a húsz év feletti, némi súlytöbblettel rendelkező emberek énképe jelentősen sérül, kóros önértékeléshez vezet. Aki hittel, spirituális tudással rendelkezik, megérti, hogy nemcsak a test fontos, illetve, hogy az emberi felépítésből adódóan nem csupán e fizikai burkunk létezik.

Fotó: feng shui dana

Természetesen, emiatt nem fogja az alapvető higiéniát elfelejteni és a napi fürdéssel sem hagy fel! A fürdőszobánk jó, ha ablakkal rendelkezik, mivel így a megtisztulást követően könnyen tudunk szellőztetni és eltávolítani az ártalmas energiákat. Amennyiben nincs ablaka a fürdőnknek, akkor se hagyjuk nyitva az ajtaját, mert a kiáramló, nem tiszta energiák károsítják a többi életterületet. Szereltessünk szellőző berendezést, hogy javítsunk ezen a helyzeten.

Nyitókép: bathroom designs ideas

 

Halzer Dorottya

Halzer Dorottya, okl. Feng Shui konzultáns

www.afengshui.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 6 =

hirdetés