Fűszeres túrópogácsa, pirított dióval, fokhagymával

Különleges ízélmény – fűszeres túrós pogácsa pirított-darált dióval, fokhagymával, borssal.

Hozzávalók

25 dkg liszt

25 dkg túró

20 dkg vaj

5 dkg őrölt dió (mielőtt megdarálnánk, pirítsuk meg)

1 db tojás

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál só

1 teáskanál négyszínű bors

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a túrót, a vajat és a többi hozzávalót és sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, és folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a durvára vágott diót. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 180 fokon előmelegített sütőben, amíg nem érezzük a piruló dió fenséges illatát!

Recept: by Margó 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − hat =

hirdetés