Fűszeres túrópogácsa, pirított dióval, fokhagymával
Különleges ízélmény – fűszeres túrós pogácsa pirított-darált dióval, fokhagymával, borssal.
Hozzávalók
25 dkg liszt
25 dkg túró
20 dkg vaj
5 dkg őrölt dió (mielőtt megdarálnánk, pirítsuk meg)
1 db tojás
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál négyszínű bors
Elkészítés
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a túrót, a vajat és a többi hozzávalót és sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, és folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a durvára vágott diót. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 180 fokon előmelegített sütőben, amíg nem érezzük a piruló dió fenséges illatát!
Recept: by Margó
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.