Fűszeres forró csoki

Fűszeres forró csoki

Sokféleképpen készíthető fűszeres forró csoki, íme, egy (nálunk) bevált recept. Bátran lehet kísérletezni a fűszerezéssel!

Hozzávalók 2 adaghoz

4 dl tej

1 dl tejszín

3 teáskanál nem cukrozott kakaópor

1/2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 tk vaníliakivonat

cukor, méz, édesítő ízlés szerint

4-5 db egész szegfűszeg

1 egész fahéj vagy 2 kávéskanál őrölt fahéj

1 kávéskanál őrölt szerecsendió

Elkészítése

A tejet forraljuk össze a fűszerekkel, amikor már meleg – de még nem forr -, adjuk hozzá a kakaót, a cukrot (mézet vagy édesítőt), a tejszínt és főzzük közepes lángon kb. öt percig.

Leszűrve öntsük a bögrébe, tetejére nyomjunk tejszínhabot, és szórd meg fahéjjal kevert csokireszelékkel (vagy kakaóval).

Fűszeres csokireszelékkel – például chilis étcsokival – még pikánsabb.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 9 =

hirdetés