Fűszeres húsgolyók tejszínes sajtmártással

Kiadós, ízletes, rizskörettel, burgonyapürével, tésztával is tálalhatjuk. A húsgolyóhoz remek választás a tejszínes sajtmártás.

Hozzávalók

40 dkg darált sertés-, marhahús vegyesen

1 kis köteg medvehagyma

2 közepes burgonya

1 gerezd fokhagyma

kisebb póréhagyma

2 evőkanál zsemlemorzsa

1 tk füstölt őrölt paprika (vagy őrölt paprika)

1 tk bors

1 tk só

1 csipet őrölt chili

kevés szárított oregano

kevés őrölt kömény

kevés rozmaring

1/2 kápia paprika

olívaolaj

étkezési keményítő

Mártáshoz

2 dl habtejszín

10 dkg natúr krémsajt

5 dkg reszelt sajt

2 evőkanál tejföl

1/2 dl száraz fehérbor

1 kk só

1 kk őrölt bors

1 csipet szárított oregano

apróra vágott snidling

husgolyokElkészítés

A darált húst tegyük keverőtálba.

A burgonyát és a fokhagymát tisztítsuk meg, a krumplit reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk apróra, majd ezeket adjuk a húshoz.

A póré- és a medvehagymát, a kápia paprikát vágjuk nagyon apróra, s ezt is adjuk a húshoz. Végül a fűszereket is, s az egészet alaposan keverjük-gyúrjuk össze.

Ha nagyon ragacsos lenne a massza, adagoljunk hozzá kevés zsemlemorzsát.

Formázzunk apró golyókat belőle. Forgassuk meg kevés keményítően és pár kanál olívaolajon süssük készre.

A tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot, fűszerezzük, öntsük bele a bort, forraljuk össze, tegyük hozzá a tejfölt, majd a maradék sajtokat reszeljük bele.

Keverjük simára, majd tegyük bele a húsgolyókat. Egyet forraljunk rajta, s máris tálalható.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi Csak, mert szeretem – Kreatív gasztroblog

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Fasírt vörösborosan

Fasírt vörösborosan

Húsmentes falatkák: így készül a cukkinifasírt

Húsmentes falatkák: így készül a cukkinifasírt

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + tizenegy =

hirdetés