Fűszerolaj házilag. Remek ízesítő, mutatós gasztroajándék
Friss fűszernövényekből igazán ízletes fűszerolaj készíthető. Ez is egy módja, hogy a téli hónapokban ne kelljen nélkülöznünk a friss, finom ízeket. Az ízeknek csak a fantázia és az ízlésvilág szab határt. Nagyon jó salátákra, sajtra vagy pác készítéséhez. Ha csinos üvegben készítjük, mutatós gasztroajándék is lehet.
Hozzávalók
Szőlőmagolaj, színes bors, fokhagyma, chili paprika, rozmaring, zsálya, kakukkfű
Elkészítés
Az üvegpalackokba szórók egy-egy evőkanál színes borsot, 2-3 megpucolt fokhagyma gerezdet, 2-2 ág tárkonyt, 3-4 zsályalevelet, 1-1 szál kakukkfüvet, 1-1 chilit. Az egészet felöntöm az olajjal.
Én szőlőmagolajat használok, de lehet olíva is. Ledugaszolom, majd felkerül a kamra polcára. Leghamarabb három hét után bontom ki, de általában késő ősszel kezdem használatba venni őket.
Recept, fotó: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.