Fűszerolaj házilag. Remek ízesítő, mutatós gasztroajándék

Friss fűszernövényekből igazán ízletes fűszerolaj készíthető. Ez is egy módja, hogy a téli hónapokban ne kelljen nélkülöznünk a friss, finom ízeket. Az ízeknek csak a fantázia és az ízlésvilág szab határt. Nagyon jó salátákra, sajtra vagy pác készítéséhez. Ha csinos üvegben készítjük, mutatós gasztroajándék is lehet.

Hozzávalók

Szőlőmagolaj, színes bors, fokhagyma, chili paprika, rozmaring, zsálya, kakukkfű

Elkészítés

Az üvegpalackokba szórók egy-egy evőkanál színes borsot, 2-3 megpucolt fokhagyma gerezdet, 2-2 ág tárkonyt, 3-4 zsályalevelet, 1-1 szál kakukkfüvet, 1-1 chilit. Az egészet felöntöm az olajjal.

Én szőlőmagolajat használok, de lehet olíva is. Ledugaszolom, majd felkerül a kamra polcára. Leghamarabb három hét után bontom ki, de általában késő ősszel kezdem használatba venni őket.

Recept, fotó: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + tizenöt =

hirdetés