Garnélarák fokhagymás-petrezselymes mártással, spagettivel

A garnélarák kiváló fehérjeforrás, zsírszegény, szervezetünket értékes ásványi anyagokkal látja el (főleg a vas-, a cink-, és a réztartalma magas), bővelkedik szelénben és antioxidánsokban, fogyasztásával segítjük szervezetünk egészséges működését, ráadásul finom is! Érdemes beiktatni az étrendbe, azok is kellemesen csalódhatnak benne, akik idegenkednek a tenger gyümölcseitől, az íze semleges, a titok a fűszerezésében rejlik. Bár nem tartozik az olcsó alapanyagok közé, mirelit garnélarák kisebb kiszerelésben (200 g) is kapható, és ebből a mennyiségből már kihozható ez a laktató tésztaétel. Gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

200 g mirelit garnélarák

4-5 gerezd apróra vágott fokhagyma

5 dkg vaj

2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

fél deci fehérbor (elhagyható)

só, fekete bors ízlés szerint

2 evőkanál halak fűszerkeverék 

citromkarikák (tálaláshoz)

250 g spagetti 

Elkészítés

Az apróra vágott fokhagymát vajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a garnélát, a petrezselyemzöldet, a fehérbort (elhagyható), és fűszerezzük. Közepes „lángon” fedő alatt pároljuk 12-15 percig. Főzés közben levet enged, nem kell leszűrni, egy része elpárolog – ízletes mártást kapunk.

A spagettit forró, sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, majd keverjük hozzá a garnélás mártáshoz. Tálaljunk mellé citromkarikákat – fogyasztás előtt csepegtessünk rá citromlevet.

https://eletszepitok.hu/fokhagymas-petrezselymes-fuszerolaj-mediterran-modra/

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 4 =

hirdetés