Garnélarák fokhagymás-petrezselymes mártással, spagettivel
A garnélarák kiváló fehérjeforrás, zsírszegény, szervezetünket értékes ásványi anyagokkal látja el (főleg a vas-, a cink-, és a réztartalma magas), bővelkedik szelénben és antioxidánsokban, fogyasztásával segítjük szervezetünk egészséges működését, ráadásul finom is! Érdemes beiktatni az étrendbe, azok is kellemesen csalódhatnak benne, akik idegenkednek a tenger gyümölcseitől, az íze semleges, a titok a fűszerezésében rejlik. Bár nem tartozik az olcsó alapanyagok közé, mirelit garnélarák kisebb kiszerelésben (200 g) is kapható, és ebből a mennyiségből már kihozható ez a laktató tésztaétel. Gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
200 g mirelit garnélarák
4-5 gerezd apróra vágott fokhagyma
5 dkg vaj
2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
fél deci fehérbor (elhagyható)
só, fekete bors ízlés szerint
2 evőkanál halak fűszerkeverék
citromkarikák (tálaláshoz)
250 g spagetti
Elkészítés
Az apróra vágott fokhagymát vajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a garnélát, a petrezselyemzöldet, a fehérbort (elhagyható), és fűszerezzük. Közepes „lángon” fedő alatt pároljuk 12-15 percig. Főzés közben levet enged, nem kell leszűrni, egy része elpárolog – ízletes mártást kapunk.
A spagettit forró, sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, majd keverjük hozzá a garnélás mártáshoz. Tálaljunk mellé citromkarikákat – fogyasztás előtt csepegtessünk rá citromlevet.
https://eletszepitok.hu/fokhagymas-petrezselymes-fuszerolaj-mediterran-modra/
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.