Édes kétszersült: citromos-fehércsokis biscotti

A fehér csokival bevont édes kétszersült tésztája nagyon kemény, ezért – mint a biscottit általában – tej, kakaó, kávé és tea mellé ajánlják. Az édes kétszersültet az olaszok desszertborba is szívesen mártogatják. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók a tésztához

¼ bögre lágy vaj (2,5 dl-es bögrével számolva)

6 púpozott teáskanál porcukor

1 tojás

2 tk citromlé

1 tk citromhéj

1 ½ bögre liszt

¾ tk sütőpor

½ tk só

½ bögre apróra tört fehér csokoládé

½ bögre szeletelt vagy nagyon apróra tört mandula (opcionális)

Csokimázhoz

1 ½ bögre apróra tört fehércsokoládé

4 tk citromlé

1 tk citromhéj

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokon.

Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat és a citromlevet.

Egy másik tálban vegyítsük el a sütőporral kevert lisztet, a sót, a csokit és a mandulát, majd adjuk hozzá a vajas masszát és az egészet jól dolgozzuk össze.

Vajazzunk ki egy közepes őzgerincformát, tegyük bele a tésztát, majd süssük kb. 40 percig (ha pirulna a teteje, sütőpapírral fedjük le). Miután kivettük a tepsiből, hagyjuk hűlni 10 percig.

Vegyük ki a formából, majd éles késsel a rovátkák mentén vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre. A szeleteket helyezzük tepsire, és alacsony hőfokon süssük tovább kb. 25 percig.

Ha a keksz kihűlt, a csokimázhoz gőz fölött olvasszuk fel a csokit, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. Mártogassuk bele a kihűlt sütik egyik felét, tegyük a kekszeket sütőpapírra és hagyjuk a csokit megdermedni.

 

GasztrostúdióRecept, fotó: Yammie’s Noshery, fordítás: Gasztrostúdió

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =

hirdetés