Gyorsan elkészül: csokis-diós-mogyorós szelet

Ennek a finom édességnek az a nagy előnye, hogy hamar elkészül, a tésztáját ugyanis nem kell gyúrni – keksz az alapja.

Hozzávalók

30 dkg keksz

20 dkg vaj

15 dkg csokoládé apróra vágva

1 tubus sűrített tej

15 dkg dió

15 dkg török mogyoró (Kalifának van ilyen terméke 10 dkg-os kiszerelésben, ha nincs más beszerzési forrásunk, ennyi is elég a sütihez)

Elkészítés

A kekszet morzsásra törjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe nyomkodjuk. Megszórjuk a darabokra tört csokoládéval és a darabos dióval, valamint a mogyoróval. Végül egyenletesen rácsorgatjuk a sűrített tejet.

Előmelegített sütőben, 180-as hőfokon 20-30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.

Gasztrostúdió György Ottilia receptje

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =

hirdetés