Gyorsan elkészül: csokis-diós-mogyorós szelet
Ennek a finom édességnek az a nagy előnye, hogy hamar elkészül, a tésztáját ugyanis nem kell gyúrni – keksz az alapja.
Hozzávalók
30 dkg keksz
20 dkg vaj
15 dkg csokoládé apróra vágva
1 tubus sűrített tej
15 dkg dió
15 dkg török mogyoró (Kalifának van ilyen terméke 10 dkg-os kiszerelésben, ha nincs más beszerzési forrásunk, ennyi is elég a sütihez)
Elkészítés
A kekszet morzsásra törjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe nyomkodjuk. Megszórjuk a darabokra tört csokoládéval és a darabos dióval, valamint a mogyoróval. Végül egyenletesen rácsorgatjuk a sűrített tejet.
Előmelegített sütőben, 180-as hőfokon 20-30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.