Fehér csokis áfonyás sajttorta
Egy különleges sajttorta, fehér csokis, sajtkrémes réteggel, kék áfonyával. Igazi ínyencség, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
Az alaphoz
10 dkg olvasztott vaj
14 db keksz
¼ bögre cukor
1 bögre olvasztott fehér csokoládé
A töltelékhez
45 dkg lágy krémsajt
½ bögre cukor
1/3 bögre tejszín
1 tojás
2 tk vanília aroma
2 bögre áfonya (hogy befedje a torta tetejét)
Elkészítés
A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a vajjal és a cukorral. Egy 22 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk bele úgy, hogy pereme is legyen. Öntsük az olvasztott fehér csokit a tortaalapra, majd letakarva tegyük a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Keverjük habosra a krémsajtot a cukorral. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd a felvert egész tojással és a vanília aromával adjuk hozzá a krémsajtos masszához. Vegyük ki a hűtőből a tortaalapot, kenjük rá krémsajtos tölteléket, majd halmozzuk rá az áfonyát.
Sütési idő: kb. 1 óra. A recept közlője, a Yammie’s Noshery gasztroblog azt ajánlja, sütés előtt takarjuk be a tortaformát két nedves konyharuhával, ez segíti az egyenletes sütést. (A módszer furcsának hat, a süti készítője szerint nem kap lángra a textil.) Ha kezdene barnulni a teteje, fedjük le alufóliával. Miután megsült, a nyitott sütőben hagyjuk hűlni fél óráig, majd tálalásig a hűtőben tároljuk. Tejszínhabbal, friss áfonyával díszíthetjük.
Recept: Yammie | Fordítás: Gasztrostúdió
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.