Fehér csokis áfonyás sajttorta

Egy különleges sajttorta, fehér csokis, sajtkrémes réteggel, kék áfonyával. Igazi ínyencség, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Az alaphoz

10 dkg olvasztott vaj

14 db keksz

¼ bögre cukor

1 bögre olvasztott fehér csokoládé

A töltelékhez

45 dkg lágy krémsajt

½ bögre cukor

1/3 bögre tejszín

1 tojás

2 tk vanília aroma

2 bögre áfonya (hogy befedje a torta tetejét)

Elkészítés

A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a vajjal és a cukorral. Egy 22 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk bele úgy, hogy pereme is legyen. Öntsük az olvasztott fehér csokit a tortaalapra, majd letakarva tegyük a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Keverjük habosra a krémsajtot a cukorral. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd a felvert egész tojással és a vanília aromával adjuk hozzá a krémsajtos masszához. Vegyük ki a hűtőből a tortaalapot, kenjük rá krémsajtos tölteléket, majd halmozzuk rá az áfonyát.

Sütési idő: kb. 1 óra. A recept közlője, a Yammie’s Noshery gasztroblog azt ajánlja, sütés előtt takarjuk be a tortaformát két nedves konyharuhával, ez segíti az egyenletes sütést. (A módszer furcsának hat, a süti készítője szerint nem kap lángra a textil.) Ha kezdene barnulni a teteje, fedjük le alufóliával. Miután megsült, a nyitott sütőben hagyjuk hűlni fél óráig, majd tálalásig a hűtőben tároljuk. Tejszínhabbal, friss áfonyával díszíthetjük.

GasztrostúdióRecept: Yammie | Fordítás: Gasztrostúdió

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − tizenegy =

hirdetés