Gesztenyés-meggyes tiramisu. Tojásmentes recept

Meggyel, gesztenyés krémmel ízesített tiramisu. Nem tartalmaz tojást, gyorsan összeállítható.

Hozzávalók

250 g gesztenyepüré

250 g mascarpone

0,5 l tejszín

1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart belseje

2-2,5 csomag babapiskóta (kb. 400-500 g)

egy üveg meggybefőtt (szezonban cukrozott, magozott meggy, melynek a levét is felhasználjuk)

rumaroma

cukrozatlan kakaópor a díszítéshez

Elkészítés

A gesztenyepürét áttörjük, ízlés szerint ízesítjük rumaromával. A gesztenyéhez hozzáadjuk a mascarponét, alaposan összekeverjük.

A vaníliás cukorral vagy a vanília rúd belsejével és ízlés szerint cukorral ízesített tejszínből kemény habot verünk. A gesztenyés masszát kevés tejszínhabbal elkeverjük, majd a maradék tejszínhabot lazán hozzákeverjük.

A meggyről leszűrjük a levet és rumaromával ízesítjük. Egy közepes, mély tepsi (vagy jénai tál) alját kirakjuk babapiskótával, a piskótákat meglocsoljuk a meggylével.

Rásimítjuk a gesztenyés krém felét. A krémre meggyszemeket szórunk. Újabb piskóta réteg következik, ezt is meglocsoljuk a meggylével. Rásimítjuk a krém maradékát.

A tetejét villával hullámosítjuk és megszórjuk jó minőségű cukrozatlan kakaóporral. Fogyasztás előtt célszerű néhány óráig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.

 

GasztrostúdióVarga Ákos receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + tizenegy =

hirdetés