Gesztenyés-meggyes tiramisu. Tojásmentes recept

hirdetés

hirdetés

Meggyel, gesztenyés krémmel ízesített tiramisu. Nem tartalmaz tojást, gyorsan összeállítható.

Hozzávalók

250 g gesztenyepüré

250 g mascarpone

0,5 l tejszín

1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart belseje

2-2,5 csomag babapiskóta (kb. 400-500 g)

egy üveg meggybefőtt (szezonban cukrozott, magozott meggy, melynek a levét is felhasználjuk)

rumaroma

cukrozatlan kakaópor a díszítéshez

Elkészítés

A gesztenyepürét áttörjük, ízlés szerint ízesítjük rumaromával. A gesztenyéhez hozzáadjuk a mascarponét, alaposan összekeverjük.

A vaníliás cukorral vagy a vanília rúd belsejével és ízlés szerint cukorral ízesített tejszínből kemény habot verünk. A gesztenyés masszát kevés tejszínhabbal elkeverjük, majd a maradék tejszínhabot lazán hozzákeverjük.

A meggyről leszűrjük a levet és rumaromával ízesítjük. Egy közepes, mély tepsi (vagy jénai tál) alját kirakjuk babapiskótával, a piskótákat meglocsoljuk a meggylével.

Rásimítjuk a gesztenyés krém felét. A krémre meggyszemeket szórunk. Újabb piskóta réteg következik, ezt is meglocsoljuk a meggylével. Rásimítjuk a krém maradékát.

A tetejét villával hullámosítjuk és megszórjuk jó minőségű cukrozatlan kakaóporral. Fogyasztás előtt célszerű néhány óráig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.

 

GasztrostúdióVarga Ákos receptje

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás