Gesztenyés-meggyes tiramisu. Tojásmentes recept
Meggyel, gesztenyés krémmel ízesített tiramisu. Nem tartalmaz tojást, gyorsan összeállítható.
Hozzávalók
250 g gesztenyepüré
250 g mascarpone
0,5 l tejszín
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart belseje
2-2,5 csomag babapiskóta (kb. 400-500 g)
egy üveg meggybefőtt (szezonban cukrozott, magozott meggy, melynek a levét is felhasználjuk)
rumaroma
cukrozatlan kakaópor a díszítéshez
Elkészítés
A gesztenyepürét áttörjük, ízlés szerint ízesítjük rumaromával. A gesztenyéhez hozzáadjuk a mascarponét, alaposan összekeverjük.
A vaníliás cukorral vagy a vanília rúd belsejével és ízlés szerint cukorral ízesített tejszínből kemény habot verünk. A gesztenyés masszát kevés tejszínhabbal elkeverjük, majd a maradék tejszínhabot lazán hozzákeverjük.
A meggyről leszűrjük a levet és rumaromával ízesítjük. Egy közepes, mély tepsi (vagy jénai tál) alját kirakjuk babapiskótával, a piskótákat meglocsoljuk a meggylével.
Rásimítjuk a gesztenyés krém felét. A krémre meggyszemeket szórunk. Újabb piskóta réteg következik, ezt is meglocsoljuk a meggylével. Rásimítjuk a krém maradékát.
A tetejét villával hullámosítjuk és megszórjuk jó minőségű cukrozatlan kakaóporral. Fogyasztás előtt célszerű néhány óráig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.