Gyümölcskenyér áfonyával, málnával
Egy nagyon jó recept gyümölcskenyérhez – nem kelt tésztából készül, könnyű elkészíteni. Liszttartalma alacsony, élvezeti értéke magas. Nem tartalmaz tojássárgáját, csak tojásfehérjét. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
6 tojás fehérje
18 dkg porcukor (barnacukorral is készíthetjük vagy más bevált édesítőszerrel)
15 dkg áfonya és málna vegyesen (a legjobb a friss, de készülhet mirelit málnából is)
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola és barack- apró darabokra vágva)
1/2 narancs leve
6 dkg durvára aprított mogyoró
6 dkg mogyorós csokoládédrazsé félbe vágva
14 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
Elkészítés
A lisztet, az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót, a drazsét, a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, ha már elég kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd beletesszük a friss gyümölcsöt és a narancslevet, végül a lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük.
Margarinnal kikent őzgerinc formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, utána kiborítjuk és szeleteljük.
Recept, fotó
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.