Gyümölcskenyér áfonyával, málnával

Egy nagyon jó recept gyümölcskenyérhez – nem kelt tésztából készül, könnyű elkészíteni. Liszttartalma alacsony, élvezeti értéke magas. Nem tartalmaz tojássárgáját, csak tojásfehérjét. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

6 tojás fehérje

18 dkg porcukor (barnacukorral is készíthetjük vagy más bevált édesítőszerrel)

15 dkg áfonya és málna vegyesen (a legjobb a friss, de készülhet mirelit málnából is)

10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola és barack- apró darabokra vágva)

1/2 narancs leve

6 dkg durvára aprított mogyoró

6 dkg mogyorós csokoládédrazsé félbe vágva

14 dkg liszt

1/2 teáskanál sütőpor

 

Elkészítés

A lisztet, az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót, a drazsét, a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, ha már elég kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd beletesszük a friss gyümölcsöt és a narancslevet, végül a lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük.

Margarinnal kikent őzgerinc formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, utána kiborítjuk és szeleteljük.

 

Recept, fotó

GasztrostúdióGyörgy Ottilia

 

Ajánló

Zebra süti

Zebratorta

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 9 =

hirdetés