Tegyünk bele minden jót! Házi müzliszelet

Müzliszeletet is készíthetünk házilag. Tetszés szerint variálhatjuk az összetevők arányát, az ízesítéssel is kísérletezhetünk. Íme, egy kipróbált recept!

Hozzávalók

175 g vaj

140 g méz

180 g barna cukor

350 g zabpehely

10 dkg sótlan földimogyoró

5 dkg aszalt barack apróra vágva

5 dkg kandírozott narancs

5 dkg mazsola

5 dkg napraforgómag és szezámmag vegyesen

2 ek kókuszreszelék

Elkészítés

Egy nagyobb tálban a zabpelyhet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük. A vajat a mézzel és a cukorral egy edénybe tesszük és kis lángon, folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg karamellmártás lesz belőle (5 -10 perc).

Ezután hozzáadjuk a zabpelyhes keveréket és alaposan összekeverjük.

Egy nem túl nagy tepsit kivajazunk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 200-as hőfokon 15-20 percig sütjük. Hidegen szeleteljük.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

Ajánló

Máglyarakás kicsit másként, házi szilvalekvárral, dióval

Csokimázas kókuszos szelet

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenhárom =

hirdetés