Intelligens krémes: így készül a madártej szelet

A madártejnek létezik sütemény változata is, hamis krémesnek, intelligens krémesnek is nevezik. Csak össze kell keverni a hozzávalókat, beleönteni a tepsibe, és mehet is a sütőbe. Sütés közben három réteg alakul ki: alul kissé zselatinos, középen a krém, legfelül a piskóta. 

Hozzávalók

8 tojás

25 dkg porcukor

3 csomag vaníliás cukor

25 dkg margarin

9 púpos evőkanál liszt

1 liter tej

Elkészítés

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet és a felvert tojás fehérjét.

Kikent, lisztezett tepsiben, 160°C hőfokon 1 órán át sütjük.

Néhány észrevétel, amit fontosnak tartok ennél a sütinél: magas falú, nagyobbacska tepsiben kell sütni! Kevesebb cukrot tettem bele, eredetileg 30 dekát ír a recept, de úgy túl édes. Amikor a tepsibe öntjük a masszát, ne ijedjünk meg, nagyon hígnak tűnik (mint egy leves), sütés közben fog összeállni. Fontos az is, csak teljesen kihűlve szabad felszeletelni. Ízre nagyon hasonlít a madártejhez, ezért nevezhető madártej szeletnek. Tejszínhabot is lehet simítani a tetejére, ahogy a fotón látható.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − nyolc =

hirdetés