Málnás réteges szelet
Kétféle tésztából készül, a fehér és a barna tésztaréteg közé friss málna töltelék kerül – édes-savanykás finomság, érdemes málnaszezonban kipróbálni!
Hozzávalók a barna tésztához
4 ek liszt
késhegynyi sütőpor
csipet só
1 ek kakaó
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
10 dkg vaj
Hozzávalók a fehér tésztához
4 ek liszt
késhegynyi sütőpor
csipet só
1 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
2 tojás
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj
Töltelékhez
20 dkg málna
Elkészítés
Először a barna tésztát készítjük el. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokit, közben egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. Ha felolvadt a csoki és a vaj, hagyjuk hűlni, majd a már korábban összeállított hozzávalókhoz adjuk.
A fehér réteggel ugyanígy járunk el.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük a csokis réteget, ráhelyezzük a málnaszemeket, majd jöhet a fehér réteg.
Sütési idő 15-20 perc 180-as hőfokon.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.