Málnás réteges szelet

Kétféle tésztából készül, a fehér és a barna tésztaréteg közé friss málna töltelék kerül  – édes-savanykás finomság, érdemes málnaszezonban kipróbálni!

Hozzávalók a barna tésztához

4 ek liszt
késhegynyi sütőpor
csipet só
1 ek kakaó
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
10 dkg vaj

Hozzávalók a fehér tésztához

4 ek liszt
késhegynyi sütőpor
csipet só
1 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
2 tojás
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj

Töltelékhez

20 dkg málna

Elkészítés

Először a barna tésztát készítjük el. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokit, közben egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. Ha felolvadt a csoki és a vaj, hagyjuk hűlni, majd a már korábban összeállított hozzávalókhoz adjuk.

A fehér réteggel ugyanígy járunk el.

Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük a csokis réteget, ráhelyezzük a málnaszemeket, majd jöhet a fehér réteg.

Sütési idő 15-20 perc 180-as hőfokon.

GasztrostúdióOrsolya Vízi receptje

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

hirdetés