Gyors vendégváró: süssünk sajtos rolót!

hirdetés

hirdetés

Kevesebb mint fél óra alatt összedobható a sajtos roló – sokunk kedvence.

Sütési hőfok: 200 °C | Költség: kb. 700 Ft

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

Tésztához

1 csomag vajas leveles tészta

Töltelékhez

4 tojás sárgája + 1 a kenéshez

3 dkg liszt

2 dl tej

kevés só

20 dkg reszelt sajt

10 dkg margarin

Elkészítés

A tésztát nyújtsuk vékonyra, kenjük meg egy tojás sárgájával, majd vágjuk 2 centis csíkokra. A tésztát tekerjük fém habtekercs, habroló formákra és süssük aranybarnára.

Ha a tészta kihűlt, húzzuk le a formáról és töltsük meg sajtkrémmel.

Így készül a sajtkrém

A keverjük össze a tejet, a tojássárgákat, a lisztet, a sót, a sajtot és közepes lángon kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni, s ekkor keverjük hozzá a lágy margarint. Géppel keverjük habosra a krémet, és habzsák segítségével töltsük meg a tésztát. A roló végeit mártsuk reszelt sajtba.

 

GasztrostúdióMaria Domjan receptje

 

Ajánló

Sós, ropogós nass:
süssünk sajtos csigát!

Gyors éhségűző: fokhagymás sajtos melegszendvics

Krémsajtos
pizzás csiga

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás